Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:
15 Temmuz gecesi FETÖ, devletimizi, Cumhurbaşkanımızı, Genelkurmayı, MİT'i hedef aldılar. Masum insanları öldürdüler. Şehitlerimizi ve bize bıraktıkları mesajı hiç ama hiç unutmayacağız. Onlar sayesinde vatanımız kurtuldu.

Şehitlerimizi ve onların bize bıraktıkları mesajı hiç ama hiç unutmayacağız. Onlar sayesinde bu bayrak inmedi. Onlar sayesinde milletimin bütün renkleri beraberce yeni bir destan yazdı. Bu gözü dönmüş katiller darbe sonrası her şeyi hesaplamışlar ama bir şeyi hesap edememişler milleti hesap edememişler. Her şeyi hesap etmişler ama milletin bağrından çıkmış ama milletin bağrından çıkmış Sstsubay Ömer Halisdemir'i hesap edememişler.

Bütün Türkiye bir oldu, darbecilere karşı durdu.
Sizler üreten ürettiğini satan istihdam oluşturanların temsilcilerisiniz. Alın teri döküyorsunuz. Açılan köprülerde yollarda yapılan hızlı trenlerde sizin hisseniz var, akıl ve alın teriniz var. Emek ve fedakarlığınız için teşekkür ediyorum.

Darbecilerin hızla tespit ve yargıya teslim edilmesi için OHAL ilan ettik OHAL millet için değil biz kendimize ilan ettik. Ekonomik ve sosyal hayat aynen devam ediyor hatta eskisinden daha fazla canlanarak devam edecek. Bayramdan önce sizlere müjdelerimiz oldu ama bu hain örgüt bayramdan sonra bunların önüne geçmek istedi. Meclis'i çalıştırmaya devam ettik. İş hayatını ilgilendiren kanunları çıkardık ve hayata geçirdik.

Birikmiş vergi cezalarını ve gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. İşletme cezalarını düzeltme imkanı veriyoruz. Beyan edeceksiniz helalleşeceğiz ama aynı şekilde devam etmek yok.
Siyasi istikrarımızı milli iradeyi hedef alanlar Türkiye'nin kalkınmasının da önüne geçmek istediler.

Devletin bütün birimleri halka kurşun atanlardan tek tek temizleniyor.
Bunların kamuda iş dünyasında yaptığı zulümler artık son bulacak...
Bu örgütle bölücü PKK örgütü arasında zerre kadar fark yok. İkisinin de düğmesi aynılarının elinde. İkisi de aynı merkezlerden kontrol ediliyor. İkisinin de amacı Türkiye'yi bölmek parçalamak.

Ne FETÖ ne bölücü PKK büyük Türkiye hedefinden bizi asla vazgeçiremez. Biz terör gündeminin darbe girişiminin tutsağı asla olmayacağız. Türkiye ekonomisini 14 yıl boyunca şaha kaldıran AK Parti iktidarı bundan sonra da aynı kararlılıkla yatırımlarına devam edecek. Gelecek hedeflerimize güvenle ilerliyoruz.

Dostlarımızı arttıran düşmanlarımızı azaltan politikamızı devam ettireceğiz. Öteden beri çatışmayı değil kardeşliği hedef alan politikaları destekliyoruz. Yatırımın önündeki bütün bürokratik engelleri teker teker kaldırıyoruz.

Ülkemizin ekonomik yapısını uzun vadede daha da öngörülebilir ve dayanıklı hale getireceğiz. Tek kanaldan değil ayrı bir kanal daha oluşturarak ekonomide dayanıklılığımızı artıracak bir formül uygulayacağız.