İşte o konuşmadan satır başları



Aziz milletim 15 Temmuz Cuma gecesi Türk demokrasisi için kara bir lekedir.Milletimin bütün fertlerine teşekkür ediyorum. Gereken ders verildi. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı minnet ve şükranla anıyorum.Paralel çeteye karşı dik duranların alnından öpüyorum.



HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALACAKLAR

Büyük bir belayı defettik. Bu alçak girişime karşı duran komutanlarımızaaskerlerimize teşekkür ediyorum.Bu yaşadığımız olay Türk halkının demokrasi ve milli iradeye ne kadar sahip çıktığını ortaya çıkardı. köprüyü kesen, yolları kesen, tankların önüne yatan o aziz vatandaşlarımızı, canını bu uğurda veren şehitlerimizi bu millet unutmayacaktır. Zor günümüzde bizi arayan dost ülkelere teşekkür ediyoruz. Bu paralel çete mensupları artık Türk adaletinin elindedir. Hak ettikleri her türlü cezayı alacaklar



PKK'DAN BİLE ALÇAKLAR



Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir. Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği anlamalıdır. Kimse bu milletin iradesi ile oyun oynayamaz. Vtandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş olması erdeminin bir göstergesidir.Milletin üstüne ateş açanlar PKK teröründen bile alçaklardır. 



161 ŞEHİT



Hayatını ülke için, bayrak için, bağımsızlık için veren tüm şehitlerimiz rahmetle anıyorum. Bu kalkışma bastırılmıştı ama maalesef şehitlerimiz var. Toplam 161 şehidimiz var. 1440 kişi yaralı.2839 asker gözaltında. Halkımızla bir olarak, kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik. Bu kadar orantısız güce karşılık emsali görünmeyecek büyük başarıyı milletime yaşatan Rabbime hamd ediyorum. Medya kuruluşlarımız bu olayda çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koymuşlardır.