Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’de yaptığı ilk saldırı olan 5 Haziran 2015’teki DiyarbakırHDP mitingine yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan Gönder, olayın ardındanGaziantep’te yakalandı. IŞİD’in daha sonra gerçekleştirdiği, Suruç, Ankara Gar Meydanı,İstanbul Taksim ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırıların azmettirici ve planlayıcısının da Yunus Durmaz olduğu belirlendi.
Polisin 14 Kasım 2015 günü yaptığı operasyonda, canlı bombaları Ankara’ya götüren Halil İbrahim Durgun, üzerindeki bombayı patlatarak intihar etti. Polisin, geçen 19 Mayıs günü düzenlediği operasyonda aranan teröristler listesinde ’kırmızı’ kodla aranan Yunus Durmaz da üzerindeki bombalı yeleğini patlatarak intihar etti. Kendisiyle birlikte ’mavi’ kodla aranan kardeşi Hacı Ali Durmaz ise sağ olarak ele geçirildi.



CANLI BOMBA YELEKLERİ VE PATLAYCILARLA YAKALANDILAR
Polis ekipleri geçen 11 Ağustos günü adresini saptadığı Demir çiftini yakın takibe aldı. Talha Güneş’in de eylem için harekete geçerek Demir çiftiyle bir araya gelmesi üzerine İncilikaya Mahallesi’ndeki eve operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de desteğiyle düzenlenen operasyonda, sansasyonel eylem hazırlığı içerisindeki Talha Güneş, Abdulmutallip ve Gamze Demir çifti gözaltına alındı.

TNT, CANLI BOMBA YELEĞİ, GLOCK...
Evde yapılan aramada ise 20 kilo TNT, 1 kullanıma hazır, içerisinde 2 kalıp patlayıcı olan canlı bomba yeleği, 3 el bombası, 1 el yapımı bomba, 1 Glock marka tabanca, 385 fişek, 7 boş intihar yeleği, çok miktarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, canlı bomba yeleği yapmak için kullanılan malzemeler, 5 fünye, 1 canlı bomba patlama sisteminin çalıştırma mekanizması ve anahtarı, 1 dikiş makinası ile çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.
Gözaltına alınan ve 20 gün boyunca sorgulanan 3 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.