Google her ay olduğu gibi bu ay da Android sürümlerinin kullanım oranlarının listesini güncelledi. Görünüşe göre Android 7.0 Nougat, daha önce görülmemiş bir yavaşlıkla yayılıyor.

En çok hangi sürüm kullanılıyor?

Tabii ki her ay yayımlanan raporlarda Android 7.0 Nougat'ın yükselişte olduğunu görmek mümkün. Fakat kullanım oranlarındaki bu artış ne yazık ki Google'ın istediği oranda gerçekleşmiyor.

Yakın zamanda Android O'nun da kullanıma açılacağını düşünecek olursak, işlerin Nougat sürümü için yolunda gitmediğini ya da en azından istendiği gibi gitmediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

17-08/09/android-dagitim-yuzdeleri-sdn-shiftdelete.png

Yayımlanan sayılara göre hem Android Nougat hem de Android Marshmallow sürümleri yükselişlerini sürdürdüler. Nougat sürümü yüzde 2'lik bir artış yaşatırken, Marshmallow sürümündeki artış yüzde 0.5 olarak gözlendi.

Şu anda en çok kullanılan Android sürümü ise Marshmallow oldu ve pazar payının yüzde 32'sini ele geçirmiş durumda. İkinci sırada yer alan Lollipop'un kullanım oranı yüzde 29.2. Üçüncü sırada ise yüzde 16'yla bir önceki aya göre düşüş yaşayan KitKat sürümü yer alıyor.