AMD’nin beklenen yeni performans sihirbazı 16 çekirdekli Ryzen Threadripper işlemcisi ortaya çıktı.İşte AMD’nin yeni işlemcisinin özellikleri.

AMD, işlemci dünyasına yeni Ryzen serisi ile bomba gibi bir dönüş yapıyor. AMD’nin Ryzen işlemcilerinin amiral gemisi olan AMD Ryzen Threadripper 1950X işlemcisinin özellikleri belirtildi.

AMD’nin şu anda en büyük rakiplerinden birisi olan Intel’in en yeni işlemcileri olacak olan i9 işlemcilerine karşı koyabilecek en büyük silahı olan bu işlemciler merakla bekleniyor.

AMD’nin yeni işlemcisi hakkında tüm teknik detayları açıklamadığı yeni nesil güçlü işlemcisinde AMD’nin Zen mimarisi kullanılmış.

AMD’nin Zen mimarisinden aldığı güçle ürettiği yeni işlemcisi 3.4 GHz frekans hızı sunan AMD'nin yeni işlemcisi ayrıcaL1 Cache'de 32 KB x 1 6 L2'de 512 KB x 16, L3 Cache'de 32768 KB X 4 bellek sunuluyor.
 

AMD henüz fiyatını açıklamasa da bu yeni nesil işlemci için Temmuz ayını beklememiz gerekiyor.

Oyun dünyasında kullanıcılar artık en yüksek performansı almak isterken, üreticilerin arasında yaşanan rekabet bizleri mutlu ediyor. İşlemci anlamında büyük bir rekabet içerisinde olan Intel ve AMD, yeni amiral gemilerini çıkararak büyük bir yarışın içerisine giriyor. Bu yarıştan en karlı çıkan tabi ki oyun severler. Oyun dünyasında çıkan son aksiyonlarla büyük bir çıkışa geçen oyun pazarı artık ticaretin zirvesine doğru ilerliyor. Oyunlar için düzenlenen turnuvalardan yüksek miktarlar alan gamer’lar tüm Dünya’ya yayılmaya başladı bile.