Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, ABD yönetiminin, terör örgütüPKK'nın Hakkari'de düzenlediği saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını kaydederek, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye verdiğimiz desteği değişmez bir şekilde sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

Price, PKK'nın Hakkari'de bir karakola bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.  Price açıklamasında, "ABD, Türkiye'nin güneydoğusunda bir askeri kontrol noktasına düzenlenen ve sivillerin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin ölümüne ve bir çoğunun da yaralanmasına neden olan ölümcül terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır" ifadelerine yer verdi.

İstanbul Bahçelievler'de perşembe günü bir polis merkezine bombalı motosikletle düzenlenen terör saldırısını "PKK'nın şehirdeki terör yapılanması 'Kürdistan Özgürlük Şahinleri' (TAK) adlı örgütün üstlendiğini" belirten Price, bu saldırıyı da kınadıklarını vurguladı.

"PKK'NIN YOL AÇTIĞI VE DERİN ENDİŞE VEREN ARTAN ŞİDDET OLAYLARININ SONUNCUSU"
"Bu saldırı, PKK'nın yol açtığı ve derin endişe veren artan şiddet olaylarının sonuncusudur" değerlendirmesinde bulunan Price, PKK'nın saldırıları sonucunda Türkiye'nin birçok yerindeemniyet unsurlarının ve sivillerin hayatını kaybettiğine dikkati çekti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Price, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye verdiğimiz desteği değişmez bir şekilde sürdürüyoruz ve her tür terörizmi yok etmek için beraber çalışma kararlılığımızı yeniden vurguluyoruz" ifadesini kullandı.