Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit olurken, 20 asker de yaralandı.
Hakkari’nin Çukurca kırsalında sabah saat 06.45 sıralarında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit olurken, 3’ü ağır olmak üzere 20 asker yaralandı. Çatışmalar devam ediyor.



VAN VALİLİĞİ: 8 ASKERİMİZ ŞEHİT, 8 ASKERİMİZ YARALI
Van Valiliği, Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda PKK ile çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğunu bildirdi.
Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Çaldıran ilçesi Tendürek Dağında bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yürütülen operasyonda 2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz ise yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte olup durumları iyidir. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.
Bölgede hava destekli operasyonun devam ettiği belirtilirken, operasyonda 11 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

KAMYON ZIRHI ARACA ÇARPTI: 1 ŞEHİT
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde kamyonun zırhlı araca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 polis şehit oldu.



PKK'YA BÜYÜK DARBE: 46 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari’nin Çukurca ve Van'ın Çaldıran ilçesinde 46 PKK’lı terörist ölü ele geçirildi. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 33 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Hakkari/Çukurca’da devam eden operasyonda; 33 bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 30 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (yaralı), beş doçka uçaksavar makineli tüfek mevzii imha edilmiş ve beş doçka uçaksavar makineli tüfek ele geçirilmiştir" denildi.

VAN'DA DA 13 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek bölgesine yönelik hava harekatında 13 terörist etkisiz hale getirildi.