1-Referandum hangi saatler arasında sürecek?

Seçmenler, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00-16.00

2-Nerede hangi sandıkta, nasıl öğrenilecek?

Nerede ve hangi sandıkta oy kullanılacağı, adresinize gönderilen seçmen bilgi kağıdında yer alıyor. Seçmen bilgi kağıdı elinize ulaşmadıysa seçmen portalı E-devlet kapısı ya da mobil uygulamadan kendinizin ve sizle aynı hanede oturanların oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilirsiniz.

3-Sürücü belgesi ile oy verilir mi?

TC kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, ehliyet, askeri kimlik kartı gibi kimliği tereddütsüz ortaya koyan resimli resmi nitelikli belge ile oy verebilirsiniz.

4-Nasıl oy vereceksiniz?

Sandık kurulunca size verilen beyaz üzerine 'evet', kahverengi üzerine 'hayır' ibareleri olan birleşik oy pusulası ve tercih mührünü alarak kapalı oy verme kabinine gireceksiniz. Mührü oy pusulasında tercih ettiğiniz kısmın üzerine bastıktan sonra zarfa koyarak oy sandığına atacaksınız. Oyunu kullanan seçmen mührü sandık kurulu başkanına geri verecek.

5-Adres kaydı olmayanlar da oy kullanabilir mi?

MERNİS adres kayıt sisteminde yer almayanlar haklarında verilen kısıtlama kararı temyizde kesinleşenler, kamu hizmetinden yasaklılar, silah altındaki er ve erbaş askeri öğrenciler ile taksirli suçlar dışında kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan hükümlüler oy kullanamayacak.

6-Engelli seçmenlere yardım edilebilir mi?

Görme engelliler ve bedensel engeli açıkça belli olanlar aynı seçim çevresi, seçmeni olan ve o sırada sandık alanında bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa, diğer herhangi bir seçmenin yardımıyla oylarını kullanabilecek.

7-Mükerrer oy mümkün mü?

Seçmen listesi, TC kimlik numaraları baz alınarak oluşturuldu. Bir kişi birden fazla TC kimlik numarasına sahip olamayacağından mükerrer oy kullanamayacaktır. Her vatandaş sadece MERNİS adresinin bulunduğu seçim çevresindeki YSK tarafından belirlenen sandıkta oy kullanabilecek.

Seçmen Sayısı: 55 milyon 319 bin 222
Sandık Sayısı:167 bin 140