İlk yarı boyunca alınan kötü skorlar ve ağır mağlubiyetlerin ardından Trabzonspor bu döneme tabiri caizse fırtına gibi başladı. İlk dönem Trabzon haberleri yazdığınız taktirde ya kadro dışı kalan futbolcu haberleri yada alınan ağır mağlubiyetler sonucu isyanları görürdünüz ama şuanda özellikle alınan seri galibiyetlerle Trabzonspor adını tekrar üst sıralara doğru taşıdı.

            Alanya spor maçı beraberliğine kadar Seri galibiyetlerle gelen Trabzonspor Alanya spor maçında ise teknik direktör Ersun Yanalın ’da belirttiği gibi sadece topu kaleye sokamadı. www.haber61.net ana sayfasından da göreceğiniz gibi topla oynama oranları başta olmak üzere tüm alanlarda ezici bir üstünlük bulunmakta ama bu skora yansımaması iken 1 puan ile yetinildi.

            Alınan seri galibiyetlerin devamı ile Avrupa kupalarına katılımı hedefleyen Trabzonspor’da tek sorun kadro dışı kalan Mehmet ekici onun dışında hem futbol hem yönetim anlamında kusursuz bir dönem geçiriyor. Yeni Transfer Olcay Şahan’ın takıma erken uyumu yaptığı asist ve attığı gollerde bu gelişimin en büyük parçası olarak göze çarpmakta öte yandan Ersun yanalın hırçın ve istekli futbol oynatma teknikleri de takımı daha izlenir hale getiriyor.