Kadir TAMER/ MUĞLA

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerden 9'u 16 gün sonra Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde gece yarısı operasyonu ile yakalandı. Firari askerlerden 2'si ise sabah düzenlenen operasyonda peş peşe yakalandı. Firari askerlerden Mustafa Serdar Özay ağacın üstünde yakalandı. 1 askeri de arama çalışmaları sürüyor.

Ormanlık arazide özel birliklerle gece yarısı yapılan aramada suikast timinde yer alan askerlerin izine rastlanıldı. Kaçak askerlerle önce sıcak temas sağlandı.Suikast timinde yer alan askerlerden 9'u yakalanarak gözaltına alındı. Helikopterlere bindirilen 9 asker Çetlibeli Jandarma Karakoluna götürüldü.
Yakalanan darbeci 9 asker Marmaris'teki karakoldan Muğla'ya sevk edildi. Vatandaşlar, karakoldan sivil kıyafetlerle çıkarılan darbeci askerlere büyük tepki gösterdi.



YAKALANAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Öte yandan, operasyonla yakalanan askerlerin Enes Yılmaz, Ergün Şahin, İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Şükrü Seymen, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk olduğu kaydedildi.
Şirintepe Mahallesi'ndeki operasyon sırasında kaçmayı başaran fakat sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda yakalanan 2 askerin ise Mustafa Serdar Özay ve Muammer Gözübüyük olduğu belirtildi. Zanlıların üzerinde 4 tabanca ele geçirildiği, bir silahın ise kayıp olduğu öğrenildi.



37'SI YAKALANDI, 1'İ HALA ARANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırıda bulunan darbeci askerlerin sayısının 37 olduğu açıklanmıştı. Saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Askerlerden 2'sinin ise Muğla Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Kaçan askerlerden Burkay Karatepe'nin ise yakalanan kişilerle aynı bölgede olmadığı, zanlının başka bir bölgede olabileceği belirtildi. Darbeci askerler arasında bulunan Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin, suikast girişiminin ertesi günü sivil kıyafetler giyerek gruptan ayrıldığı ve ormanlık alanda olmadığı bildirilmişti.