Göktürk yeni yerleşim yerlerinden biri olduğu için gün geçtikçe kalabalıklaşsa da hala sakin ve sessiz bölgelerden birisi. Kış aylarında bile durgun olan Göktürk, yaz gelince iyiden iyiye boşaldı. Tatile gidenler, memleket ziyaretine gidenler derken dışarıya çıktığımızda sokakları bom boş görür olduk. Kış aylarında Göktürk içinde oluşan az bunaltıcı trafik bile neredeyse yok.

Gidenler olduğu kadar bir kesim de Göktürk'te kaldı. Kalanların çoğu burada çalışan kişiler olsada çalışmayıp evinde vakit geçiren öğrenciler ya da ev hanımları var.

Eğer Göktürk dışına çıkmakta istemiyorsak, biz Göktürk'te kalanlar burada tek başımıza ya da kalan bir iki arkadaşımızla neler yapabiliriz?

Öncellikle Göktürklülere bir lütüf olduğunu düşündüğüm Göktürk Göletiyle başlamak istiyorum.

Göktürk Göleti genellikle piknik ya da yürüyüş yapmak için tercih edilen bir bölge. Haftasonları dışarıdan insanların gelmesiyle de bir hayli kalabalık olabiliyor. Haftaiçi ise daha sakin. Benim önerim gölette piknik yerine sabah saatlerinde kahvaltı yapılması. Ailenizle ya da burada kalan bir iki arkadaşınızla kolay hazırlanabilecek bir kahvaltı eşliğinde güzel vakitler geçirebilirsiniz. Ardından bir yürüyüş ve kahve neden olmasın.

Yaz ayları dolayısıyla sakinleşmiş olsakta Göktürk'te bir çok işletme hala açık. Özellikle de kitap dükkanları. Yalnız başınıza canınız sıkılıyorsa kitap dükkanlarında kitapları, çizgi romanları inceleyerek vakit geçirebilirsiniz. Bulmacalı ya da kendi kendinize doldurabileceğiniz hobi kitaplarından alabilirsiniz. Öğleden sonra güneşin çokta rahatsız etmediği saatlerde Özgecan parkında kitabınızı okuyup hobi defterinizi doldurabilirsiniz.Ya da bir iki arkadaşınız yanınızdaysa akşam yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.

Göktürk trafiği biraz karışık bir trafik olsada bisiklet sürmeye elverişli bir durumda. İstanbul caddesi üzerinde ki bisiklet yolu ise bunu daha elverişli bir duruma getiriyor. Canınız sıkıldığında bisikletle bir kaç tur dolaşabilir böylelikle sporda yapmış olabilirsiniz.

Eğer ki evde oturan bir ebeveynseniz ve çocuklarınızla bir şeyler yapmak istiyorsanız. Göktürk'ün bir çok bölgesi fotoğraf çekmeye çok uygun durumda, çocuğunuza buralarda çok güzel fotoğraflar çekip bir albüm oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde gölette keyifli bir kahvaltı yapmak neden olmasın.

Göktürk'te herkesin kullanabildiği toplamda 3 saha var. Göktürk Halk Pazarı'nın yanında ki basketbol sahası ise herkese açık bir durumda. Gençler genellikle orada basketbol oynuyorlar. Amaç biraz eğlenceli vakit geçirmekse eğer öyle çok basketbol oynamayı bilmeye gerek yok genç olmaya da gerek yok. Bir kaç arkadaşınızla ya da çocuklarınızla orada bir iki saat vakit geçirebilirsiniz.

Az önce de dediğim gibi Göktürk yaz ayını sakin geçiriyor olsa da bazı işletmeler hala açık. Özellikle kafeler ve dondurmacılar. Bazı kafeler saat 22:00- 23:00 arası kapanıyor. Dondurmacılar ise geç saatlere kadar açıklar. Canınız geç saatte dışarıya çıkmak istediğinde dondurmacıları tercih edebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla, çocuklarınızla ya da tek başınıza yapabileceğiniz bir diğer şey ise sinemaya gitmek olabilir. Seansları azalmış olsada izleyebileyeceğiniz güzel bir filme girip keyifli bir kaç saat geçirebilirsiniz.