İstanbul’dan 11 metrelik yelkenli Kaledonya ile yola çıkan 3 denizci, 3 bin mil yol yaparak Karadeniz’in tamamını gezdi. Yurtseven, binlerce yıldır uygulanan denizci geleneğini de yolculuk esnasında sürdürdü. Çevresindeki denizseverlerin mesajlarını kâğıtlara yazan Yurtseven, mesaj yüklü 36 cam şişe hazırladı. Mesajları açık denizde suya bırakan Yurtseven, 36 kişinin duygularının denize açılmasını sağladı.

‘Kocaman bir aile’
Moda tasarımcısı Ayşe Korkmaz ise Kaledonya’dan Kırım’ın Yalta kentinde atılan mesaj yazılı şişelerden birini 14 ay sonra Göktürk'e yakın olan Akpınar köyü sahilinde buldu. Şişenin mantarını açan Korkmaz, Yurtseven’e ulaşarak mesajı aldığını söyledi. Karadeniz sevdalısı işadamı ve genç Moda tasarımcısı geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek bir denizci geleneğinin devamını sağladı. Kadir Yurtseven, “36 kişinin hislerini ve dünyadan neler beklediğini Karadeniz’in maviliklerine bırakarak gerçekleşmesini diledik. Umarım diğer şişelerde insanlara ulaşmıştır” dedi. 

Ayşe Korkmaz ise, “Karadeniz, 6 ülkenin gelenek ve geleceğinin bir araya geldiği mavi dünya. Şişeden çıkan mesajda ‘Bir denizin kıyılarını paylaşan kocaman bir aileyiz’ yazması çok hoşuma gitti” diye konuştu.