Kumru Sandviç, karışıktır biraz, imbat kokar, bazen canın çekerde yiyemezsen asfalyaların atar, boyoz kadar yağlı değildir, sayas peynirlidir, yengen olursa pek bi makbul olur, denizi hatırlatır, yemek için saate bakmanıza gerek yoktur günün her saati yenir. 






Kumru”; İzmir’e özgü gevrek hamuruna benzeyen az tuzlu bir hamurdan üretilir, susama batırılarak fırınlanır. Şekli kumru kuşunun gövdesini anımsattığı için adına Kumru ismi verilen Kumru ekmeğini, İzmir’de fırınlardan sade olarak alabileceğiniz gibi; sokak satıcıları ve tezgahlardan içerisine domates, yeşil biber ve İzmir tulumu (peynir) konmuş olarak da alabilirsiniz. Özellikle Çeşme’de bulabileceğiniz “Kumru Yengen”, büfelerde, içine kömürde pişirilmiş sucuk, salam, kaşar peyniri ve domates eklenmesi ile hazırlanmış sandviç olarak da sunulur. İzmir’de ise Çeşme’dekinden farklı olarak içine julyen kesilmiş sosis de ilave edilir.

Bazı sandviççiler ise sandviç ekmeğinin içerisine hazırlanan bol malzemeli karışık sandviçleri yanlış biçimde Kumru olarak adlandırmaktadırlar. İzmir’de bu sandviç yengen sandviç olarak anılır.










Kumrucuya gittiğinizde kumrucunun işini bilip bilmediğini şöyle anlayabilirsiniz. 
  • Menülerinde karışık kumru diye bir terim olmaz bu seçenek yengen olarak yer alır. 
  • Yengen siparişlerinin içerisinde yer alan peynir sadece kaşar peyniridir. Diğer peynirler alternatif değildir.  En fazla içine sayas Peyniri ilave edilir.
  •  Kumru ekmeği sert ve bayatımsı olur. 
  • Kumru ekmeği kömürde kızartıldığı için is kokar. 
  • Kumru hazırlandığında neresinden ısıracağınızı düşünmeniz gerekir. Çünkü bildiğiniz sandviçler kadar ince değildir. 
Hambuger
 
Hamburger işinin en önemli kısımlarından biri doğru eti seçmektir. Burger olacak eti doğru seçemezseniz iyi bir hamburgerden bahsedemezsiniz. Hazır çorba işi var ya da dondurulmuş tatlı işi yapabilirsiniz misal. Tabi bu kısmı atlıyoruz, biz Burger yemek için buradayız. Seçilen et uygun şartlarda dinlendirilir ve saklanır, daha sonra da köfte yapılmak için çıkarılıp gizli formülü ile ustalarımız tarafından soslanarak marine edilir. 
 
Siz siparişinizi verip, mutfağa iletildiğinde mutfakta bir heyecan başlar. Ustalarımız yeni bir eser yaratacak olmanın heyecanıyla, hazırlamış oldukları malzemeleri tezgaha dizerler. Köfteyi pişirmeye başlarlar. Bir taraftan da mutfağımızda özel pişirilmiş Burger ekmeğiniz hazırlanır. Siz dostlarınızla muhabbetinizin en tatlı yerindeyken, ustalarımız hazırlanan siparişinizin son rötuşlarını yapmaktadır. Kızarmış patatesi ile servise hazır hale gelen Burgerinizi servisteki ekip arkadaşlarımız, süratli oldukları kadar dikkatli bir şekilde size sunacaklardır. Size bir sır verelim mi? Her hikaye bittiğinde üzülüyoruz ama sizi o keyifli halinizle izlemek buna değer…
Afiyet olsun.

Adres : İstanbul Caddesi CountryLife Sitesi Nazlı sk. Göktürk İstanbul
0212 322 2502