Uçan Balon Anaokulu Göktürk şubesi kurum müdüresi Sibel Onur Tuncay'a ''Göktürk'ün en önemli sorunu nedir?'' sorusunu yönelttik.


Uçan Balon Anaokulu Göktürk şubesi kurum müdüresi Sibel Onur Tuncay

Göktürk’ün en önemli sorunu size göre nedir?
Bana göre Anaokulları arasında yaşanan haksız rekabet ve şeffaf eğitimcilik anlayışını benimseyen anaokulu sayısının azlığı.

Biz Göktürk te Uçan Balon Anaokulu olarak bu haksız rekabeti sıfıra indirgemeyi arzuluyor ve tanışmaya gelen velilerimizle iletişimimizi bu yönde sağlıyoruz. Anne babaların çocukları için en doğru anaokulunu seçmeleri en doğal hakları. Bunu önemsiyor ve diğer anaokullarını da gezip görerek karar vermelerini yerinde buluyoruz. Hatta gidin bakın ona göre karar verin diyerek yönlendiriyoruz. Ancak öyle duyumlar alıyoruz ki bazı anaokulları veya çocuk oyun evleri diğer okulları kötüleyerek anlatıyor çeşitli söylemlerde bulunarak yolunu çizmeye çalışıyor. Bize göre etik olmayan uygunsuz hareketler bunlar. Buna biran önce son vermelerini rica ediyoruz.

Şeffaflığa gelince bize göre her anaokulu kapılarını ardına kadar açarak şeffaf olduğunu göstermeli. Söz konusu olan bir çocuk ve çocuklar işin içine girince şeffaflık birinci planda tutulmalı. Biz şeffaf bir anlayışla Uçan Balon Anaokulu olarak kapılarımızı ardına kadar acıyoruz ve her anaokulunun da bu anlayışı benimsemesi gerektiğini düşünüyoruz.
 


Bazı çocuk oyun evleri diğer anaokullarını kötülüyor dediniz. Sizin başınıza böyle bir şey geldi mi?
Maalesef biz de böyle bir süreçten geçtik. Çok değer verdiğimiz eski öğretmenlerimizden birisi başka bir kuruma geçerek söylemleriyle okulumuzu kötülemeye çalışmış ve velilerimizi telefonla aramıştır. Kurum ve öğretmen hakkında gerekli yasal yollara başvurumuzu yaptık. Biz duruşumuzla yaptığımız kaliteli işlerle bu tarz kurum ve öğretmenlere asla itibar etmeden yolumuza devam ediyoruz. Şeffaf ve kaliteli olmaya da hep devam edeceğiz.