Antakya’nın kadim mutfak lezzetlerini, kalite, özen ve keyifli bir ortamda canlı müzik eşliğinde tatma imkanı veren bir mekan olan Pierre Antakya Cuisine Göktürk’te yeniden kapılarını açtı.

Emine Uçak Erdoğan

Pierre Antakya Cuisine, lezzet severlerin Arnavutköy’den hatırladığı bir marka. Müzik öğretmenliğinin yanı sıra yemek konusunda da yıllardır bilinen isimlerden olan Garip Meriç Mansuroğlu (O’nu Sahrap Soysal’la yaptığı yemek programından da hatırlamanız mümkün) Arnavutköy’de işlettiği restaurantı yeni ortağı Turizmci iş adamı Andaç Yüksel’le birlikte Göktürk’e taşıdı. Lezzetli ve kadim Antakya mutfağını dünya standartlarında bir sunum ve ortamla misafirlerine ulaştırmayı hedefleyen ikilinin heyecanı ve bu konudaki derinlikli bilgileri ilk etapta hissediliyor. Mimar Uğur Gürbüzoğlu’nun tasarladığı mekanın; Göktürk’te lezzeti, kaliteyi ve iyi vakit geçirmeyi isteyenlerin sık uğrayacağı bir adres olacağı hemen anlaşılıyor. Kısa bir süre önce açılmasına rağmen, özellikle hafta sonları mekanda yer bulmak zorlaşmaya başlamış. Bunda Andaç bey’in işletme bilgisi ile Garip bey’in mutfaktaki maharetlerinin yanı sıra müzikteki yeteneğini de mekanda sergilemesinin büyük etkisi var. Pierre Antakya Cuisine’nin diğer bir özelliği; yemeklerde kullanılan birbirinden güzel ve kaliteli yerel tatları, nar ekşisinden, salçaya, zeytinyağından reçele kadar satış imkanı sunması. Yine restaurantta servis edilen Antakya mutfağının vazgeçilmezi olan

içli köfte, katıklı ekmek, biberli ekmek, gibi ürünleri ise bizzat Antakya da Garip bey’in annesi ve teyzesinin kontrolünde özenle hazırlanarak gönderiliyor.

Göktürk’e yeni bir soluk kazandıracak Pierre Antakya Cuisine işletmecileriyle mekanlarını ve gelecek hedeflerini konuştuk.

Sizleri tanıyabilir miyiz?

Meriç Garip Mansuroğlu: 1984 doğumluyum. Antakyalıyım, orada doğdum büyüdüm. Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği mezunuyum. Bundan önce Nişantaşı’nda Zeytinağacı, Arnavutköy’de Pierre Antakya Cuisine isimli mekanları hizmete açtım. Bir dönem müzik öğretmenliği de yaptım. Aynı zamanda Lozan Mübadilleri Vakfı korosu ile yurt içinde ve dışında çok büyük konserler veriyor ve turnelere devam ediyorum. Çello, gitar, keman ve piyano olmak üzere dört enstrüman çalıyorum. İşin aslı; müzik ve yemek benim çocukluğumdan itibaren ilgi alanlarım oldu. Şimdi ikisini de buluşturduğumuz bir mekanı Göktürk’te açmış olduk.


Andaç Yüksel: 1976 İstanbul doğumluyum. Doğu Akdeniz Üniversitesi İngilizce işletme mezunuyum. Güneyde yıllarca turizm ve hizmet sektörleri ile uğraştım. Bunun içinde otel, restaurant ve cafe bar gibi alanlar var. Aileden otelciyim diyebiliriz, 10 yaşından beri hizmet sektörü içerisindeyim. 2013 yılında güneydeki turizm sektörünün parlaklığını yitirmesi üzerine oradaki işletmelerimi kapatıp daha çok yatırım işleri ile uğraşmaya başladım. Mimarımız da olan Uğur Gürbüzoğlu vasıtasıyla Garip Beyle tanışınca bu projeyi yeniden hayata geçirme kararı aldık.

Antakya mutfağının seçilmesinin sebebi işletmecilerin anlattıklarıyla anlaşılıyor! Gerçekten de çok lezzetli ve ilgi gören bir mutfak…

Mekanın isminin hikayesi nerden geliyor?


Pierre Antakya Cuisine Antakya’nın en önemli kilisesi olan St. Pierre kilisesinden geliyor. Kilise Antakya için çok önemli. Tarihte Hristiyanlık ismi ilk defa burada verilmiş ve her sene birçok yerli yabancı turistin akınına uğruyor. Böyle önemli bir yerin ismini kullanmak istedik Pierre Fransızca ve biz de Cuisine kelimesi ile birleştirip Pierre Antakya Cuisine e ulaştık.


Pierre Antakya Cuisine’de ana konsept nedir?


Andaç Yüksel: Antakya mutfağının spesiyallerini bizzat orada yetişen ham maddelerle yapılan lezzetleri, dünya standartlarında bir sunum, neşeli ve sıcak bir ortamda misafirlerimize sunmak istiyoruz. Ana konsept bu; ürünlerden tasarıma, kullanılan tabaklardan, aydınlatmaya kadar her ayrıntı titizlikle seçildi, uygulandı. Misafirlerimize kaliteyi, şıklığı, lezzeti ve uygun fiyatları yine kaliteli bir müzikle birlikte bulabileceği, içkisini yudumlayacağı bir ortam vaat ediyoruz.


Canlı müziği Garip Bey mi yapıyor?

Garip Mansuroğlu: Canlı müzik daha çok benim müzisyen dostlarımın performansları ile olacak, canlı müzik yapacağımız akşamlar tamamen spontan gelişecek bazen bir kanun ile fasıl bazen çello, keman ve gitar ile pop müzik olacak ama tabiî ki her zaman çelloda ben olacağım


Menüde Antakya mutfağının vazgeçilmez mezeleri en başta yer alıyor. Humus, biberli ekmek, katıklı ekmek, spesiyalleriniz hakkında bilgi verir misiniz?


Garip Mansuroğlu: Öncelikle mutfakta kullandığımız ürünler tamamen Antakya’dan getirtiliyor. Biberin, salçanın, zeytinyağının, nar ekşisinin en iyisini, mevsiminde üretilenini kullanıyoruz. içli köfte, biberli ekmek, kaytez börek gibi ürünler Antakya da bu işin en iyileri tarafından yapılıyor. Ürünlerin bir kısmını satışa da çıkardık nar ekşimizin tadını alan mutlaka edinmek istiyor. Menümüzde Antakya mutfağının büyük çoğunluğu mevcut. Humusumuz, cevizli biberimiz, kuru patlıcan dolmamız ve künefimiz çok iddialı. Bizzat kendi yorumlamam olan vişneli kebap ve Halep kebabı çok tutuldu. Antakya’nın ünlü tatlısı Haytalı’yı bizim için özel hazırlanan gül sorbe ile yapıyoruz. Hem görünümü hem tadıyla çok etkileyici oluyor.


Andaç Yüksel: Garip Bey mutfakta çok titiz. Menüler oluşturulana kadar diğer şefimiz Çiğdem Özkaya ile bütün ürünleri onlarca kez denedik ve reçeteler hazırlandı. Menüyü oluştururken Antakya mutfağının genel konseptini ve tadını ön planda tuttuk. Bu konuda bir standart oluşturmaya çalıştık. Hem lezzet hem de kalite olarak kalıcı olmayı hedefliyoruz.


Pierre Antakya Cuisine’den muhteşem lezzetler

Vişneli kebap

Humus

Haytalı


Mekan notları:



Hafta içi gece saat 22:00’a, haftasonu 24:00’e kadar servis yapılıyor. Kahvaltı, paket servis gibi hizmetler daha sonraki zamanlarda başlayacak. Haftasonu akşamları canlı müzik mevcut.


İletişim:

İstanbul Cd. Gökmahal Çarşı Begonya Sk. No:28 Göktürk/İstanbul

Rez. Tel: 0.212.3223433



HABER KAYNAĞI

http://countrylife.com.tr/gokturkte-lezzet-ve-kalite-arayanlar-icin-yeni-bir-adres-pierre-antakya-cuisine/



www.countrylife.com.tr