Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri Göktürk'lülerin sağlıklı bir çevrede yaşamaları için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler Göktürk'lü sakinlerin konteyner kokusundan rahatsız olmamaları için sokak ve mahallelerdeki evsel atıklar ve çöp konteynerlerinin periyodik olarak bakımını yapıyor.



Normal hava şartlarının üstündeki sıcaklıklarda kötü koku yayan konteynerlerin vatandaşlara rahatsızlık vermemesi için Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler farklı bir yöntemle konteynerlerin temizlik ve bakımı yapıyor. Çevre sağlığı açısından da büyük önem taşıyan bu uygulamada konteynerler önce bol köpükle yıkanıp belli bir süre bekletildikten sonra durulanıyor.



Yıkandıktan sonra ayrıca bakterilere karşı dezenfekte edilen konteynerlerin çevresi de özenle temizleniyor. Hem yeni hizmete giren yer altı konteynerleri hem de yer üstü çöp konteynerleri aynı işlemden geçirilerek hem kötü kokunun önüne geçiliyor hem de daha hijyenik bir ortam oluşturuluyor.



Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yapılan bu hizmetin özellikle çevre sağlığı açısından önemine dikkat çekerek, “Bu konteynerlerde çeşitli bakterilerin üreyerek insan sağlığını tehdit etmesinin de önüne geçmiş oluyoruz. Aynı zamanda bu periyodik olarak yapılan temizlikle kötü koku yayılması da engellenmiş oluyor. Yaptığımız çalışmalar vatandaşlarımız tarafından da takdirle karşılanıyor” diye konuştu.