İstanbul Eyüp İlçesi Göktürk Merkez Mahallesi Göktürk Caddesi'nde, gündüz saatlerinde sokak aydınlatma lambalarının yanması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Sokak aydınlatma lambalarının gereksiz yere kullanılmasının milli servetin israfına neden olduğunu söyleyen ve boş yere yanan lambalardan dert yanan vatandaşlar, enerjinin bu kadar kolay harcanmaması gerektiğini söylediler.

Esnaflar ve vatandaşlar, özellikle Göktürk Caddesinde sokak lambaların boşuna yanmasından tepkilerini dile getirdi. BEDAŞ A.Ş. yetkililerini göreve davet eden vatandaşlar New Göktürk WhatsApp ihbar hattımıza gönderdikleri şikayet

Enerjimize sahip çıkalım. Milli servetimiz olan enerjimizi israf etmeyelim. Gündüz vakitlerinde sokak lambaları boşuna yanıyor. Maalesef gündüz yanan sokak lambaları gece birçok noktada yanmıyor. Ailelerimiz sokağa çıkarken tedirgin oluyor. Sokak lambaları gündüz saatlerinde açık unutuluyor sonra elektrikler kesildiği zaman ise, bizlere vatandaşların elektrik akımına aşırı yüklendikleri için elektriklerin kesildiğini belirterek bizleri mağdur ediyorlar. Bizler gündüzleri çok şükür her yeri görüyoruz, gündüzleri de sokak lambalarını boşa yakmayın. Yetkilileri bir kaç defa aramamıza rağmen ulşamadık. Buna yetkililerin ve elektrik dağıtım şirketinin el atması lazım. Elektrik dağıtım şirketi ödenmeyen faturalar karşılığında bizlerden 19-20 TL açma kapatma parası almasını biliyorsa o zaman işlerini de düzgün yapmaları gerekmektedir. Bizler vatandaş olarak şunu belirtmek istiyoruz, bir an önce milli servetimiz olan lambalarımızın kontrolleri sağlanmalı ve gündüz yanmaması konusunda tedbir alınmalı. Bu konuda BEDAŞ A.Ş. yetkilileri göreve davet ediyoruz.


Göktürk Caddesi Gece Görüntüsü


Göktürk Caddesi Gündüz Görüntüsü