Aktif Kadınlar Grubunun bugün takas etkinliği vardı. Bizde New Göktürk ekibi olarak onları ziyaret ettik Pınar Hanım ve Özge Hanım'la sohbet ettik bilgi aldık.

Etkinliğimiz parasız çünkü para ve birim ilişkisine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yapıyoruz. Çünkü buna günümüzde ihtiyacımız var. İlgi alanlarına yönelik nelere sahip olabileceğimizi görmek için ve para bizim için bütünleştirici etkiye sahip değil birimleştirici etkiye sahip.

Ana fikir olarak birbirimize dokunmak var. Çünkü para ile alışverişte karşındakinin gözüne bile bakmıyorsunuz. Buna ihtiyaç duymuyorsunuz ama takas yönteminde aslında iki tarafında kullanmış olduğu ve belki de anısı olan bir parçayı birbirlerinin gözüne bakıp değiş tokuz yapıyorsunuz. Aslında bizim orada ki hedefimiz kadınların birbiri arasında bir temas yaratmak bir bağ yaratmak ve biz bunları eğitimlerle de destekleyeceğiz.

360 derece kadını tanımlıyoruz. Bu yaptığımız etkinliklerle bu alanda kadını tanıyacak tüm alanları bilgi beceri aktivasyon ve eğitim olarak doldurmaya talip bir grubuz. Bunun içinde etki ve donanım açısından ekibimiz mevcut. Yapmak istediğimiz her şey kadınların yararına olacak şeyler.

Yaptığımız bu etkinliklerin devamı gelecek. Hem takas anlamında etkinlikler hem kadınları bilgilendirmek yönlendirmek adına çeşitli eğitimler vermeyi düşünüyoruz. Kendi içimizde bir ekibimiz var. Amacımız bunu daha da büyütmek daha çok kadına ulaştırmak. Farkındalık ve fayda oluşturmak istiyoruz kadınlar için. Bunları yapabilmek adına bizim için bir adımdı bu etkinlik. Etkinliklerimizin devamı gelecek ramazanda bir etkinlik yapmayı planlıyoruz şu an.

Aktif kadınlar ismiyle başlangıç yaptık ama ilerleyen süreçte geniş kapsamlı olunca isimde değişiklik yapmayı düşünüyoruz. Daha geniş bir kitleye hitap ettiğimiz zaman.

Şu an 6 kadından oluşuyoruz ilk ekip olarak.

Sözcümüz Pınar Akkoyunlu

Bilişim Teknolojide Özge Kaynak

Network alanında Ferah Gülşen ve Şehri Yaşlı

Bilgi ve belge alanında Pınar Güleçyüz

Sevk ve İdarede Ayla Gürkan Saraçlı