Öğrencilerimizin bu ortak sınavlarda başarılı olabilmeleri için öğretmen - öğrenci - veli işbirliği içinde yoğun ve sistemli bir şekilde çalıştık.

Bilginin öğrenilmesinde ezber yönteminden ziyade kalıcı bilgiler sağlayacak; öğrenciyi bilgiyi yorumlamaya, analiz etmeye yönlendirecek yöntemler seçildi.

Klasik yazılı sınavlarda dahi tüm öğrencilerin öğrenme alanlarına uygun sorular kullanıldı.

Konu karalama testleri ve düzenli deneme sınavları ile yapılan ölçme_değerlendirme sonuçları branş öğretmenleri tarafından değerlendirildi. Öğrencilerin eksikleri belirlendi ve bunların giderilmesi için öğrenciler özel olarak çalıştırıldı.

Hafta sonunda ve hafta içinde yapılan kurslarla çalışmalarımızı pekiştirirdik.

Koridorlara TEOG konularına dair ders notları asılarak öğrencilerin teneffüslerde bu özet bilgilerden faydalanması sağlandı.

Sınavda başarılı olmak için bilgi kadar sınav anındaki kaygı ve heyecanı kontrol etmek de önemli olduğu için sınav öncesinde öğrencilere 'Rahatlama Teknikleri' hakkında bilgi verildi. Bu teknikler sınıflarda uygulandı. Ayrıca her deneme sınavına TEOG sınavı kurallarına uyularak girildi. Aynı atmosfer oluşturulmaya çalışıldı. Kaygı düzeyi yüksek öğrencilerle rehber öğretmenlerimiz özel olarak ilgilendi.

Okumak, okuduğunu zihninde anlamlandırabilmek soru çözümlerinde oldukça etkilidi. Bu sadece Türkçe dersi için değil tüm dersler için geçerlidir. Bunun için okulumuzda her gün 'Kitap Okuma Saati' uygulandı. Her gün farklı derslere denk gelecek şekilde düzenlenen bu uygulamanın kontrolleri ve takibi düzenli olarak whatsapp grubundan yapıldı. Düzenli olarak kitap getiren sınıflar ödüllendirildi.

Klasik yöntemler yerine interaktif yöntemler kullanılarak öğrencilerin sürece aktif olarak katılması sağlandı.

120 soru üzerinden,

Hasan Dayanç : 119 Doğru

Berna Aygün : 116 Doğru

Yunus Emre Alaş : 111 Doğru

Kaan Özarslan : 111 Doğru

Akif Emre Çelik : 111 Doğru

Yusuf Yılmaz : 110 Doğru

Eyüp Kaya : 109 Doğru

Semih Akyol : 108 Doğru

Süranur İbak : 108 Doğru