Göktürk hepimizin bildiği üzere İstanbul'da yeni sayılabilecek yerleşim yerlerinden biri. Bu bir çok anlamda Göktürk'ü güzel kılabildiği gibi bir çok anlamda halkın zor durumlar yaşamasına neden olabiliyor.

Sessiz sakin ve şehrin kargaşasından uzak diye hepimiz Göktürk'ü çok seviyoruz. Fakat son zamanlarda inanılmaz şekilde kalabalıklaşmaya başladığı bir gerçek.

3. köprü 3. havaalanı derken Göktürk'te nüfus gittikçe artıyor. Varolan otobüsler ise buna yetmiyor.

Öncelikli isyanım otobüsün saatlerine. Sabah işe gidecek insanlar için bir kaç sefer daha eklenebilir. Ama akşam son otobüsün 23:20de olması en zorlayıcı faktör. Arabası olmayan ve belki de taksiye para veremeyecek(çünkü en yakın merkezden en az 40 TL) durumda olan bir çok kişi 23:20'de o otobüse binmek zorunda. Yani bir konsere, bir etkinliğe gitmek istediğiniz zaman ya yarısında çıkacaksınız ya da gitmeyeceksiniz. Etkinlikler, konserler biraz keyif tabi. 

Varsayalım Beşiktaş'tan ya da Taksim'den ya da Anadolu tarafından toplu taşıma ile Göktürk'e geçeceksiniz. Akşam son otobüs 23:20, otobüsten başka bir seçeneğiniz yok. Bu yüzden geleceğiniz yerden en az 1 saat önceden kalkmak zorundasınız. Yani 23:20'ye yetişmek için en iyi ihtimalle 22:00'de ya da 22:30'da bulunduğunuz yerden ayrılmanız gerekiyor.

Konser, etkinlik, akşam, okulları, kurslar vs. bunlar evet biraz keyfi gelebilir ertelenebilir ya da vazgeçilebilinir. Ya daha önemli bir durum olduğunda. Otobüsü kaçıran kişinin taksiye verecek parası da yoksa Göktürk'e gelemedi demektir. 

Çok geç saatlere kadar otobüs koymakta dezavantajlı olabilir. Sonuçta İstanbul'un merkezlerinden Göktürk'e giden yollar ıssız yollar. Bunu da yazmak zorunda hissettim kendimi açıkçası. Yine de belki 00:00'a son bir sefer eklenebilir.

İkinci isyanım otobüslerin internette yazan saatlerine uymaması ve ya o saatte hiç kalkmaması. Üstelik kalkmayan otobüsün yerine başkası gönderilmiyor bir sonraki sefer bekleniliyor. Zaten 20 dk'da bir kalkan otobüs süresi 40'ya çıkıyor. Bekleyen insan sayısı artıyor ve birden bire otobüsün kapısı kapanmayacak hale gelene kadar otobüs doluyor. He bir de buna Alibeyköy trafiğini eklersek... Bunalımlı saatlerin geçtiği bitmeyen bir yolculuk olmuş oluyor.

Aynı sıkıntılar haftasonu iki katına çıkıyor. Çünkü akşam otobüs daha erken saatte bitiyor. Otobüslerin arasında ki süre iki katına çıkıyor. Saatinde kalkmayan bir otobüs olduğuna bekleme süresi 40-50 dk'ya kadar çıkıyor. Bazı otobüsler aşırı doluluktan yolcu almıyor. 

Yani kısaca İETT'ye diyoruz ki özellikle işe gidiş ve geliş zamanlarında ek seferler istiyoruz. Akşam bir ek sefer daha istiyoruz. Haftasonları otobüslerin arasındaki sürenin bu kadar uzun olmasını istemiyoruz ve mümkün olduğunca internet saatine uymasını istiyoruz.