2 yıl önce  spor hocası Merve Uçan tarafından kurulan Göktürk Anneleri Grubu, Begüm Türkyılmaz, Aygül Yıldırım ve Tuba Kaytaş önderliğinde her geçen gün büyümeye devam ediyor.



Mendoos Orman Cafe'de Hatıra Ormanı fidan dikimi önceside toplanan anneler, Biltes Koleji'nin çocuklar için hazırladığı deneylerle eğlenceli vakit geçirdiler.  Göktürk Anneleri kurucusu Merve Uçan tarafımıza verdiği demeçte ''Göktürk annelerinin kuruluş amacı öncelikle paylaşmak. Yaşam hızla akarken ve biz bu akışa ayak uydurmaya çalışarak ne yazık ki kendimizi kendimize vakit ayırmayı unutuyoruz. Zihni'miz bu kadar doluyken çocuğumuzla kaliteli vakit geçirmekte zorlanıyoruz. Anı kaliteli bir şekilde yaşamaya unutuyoruz.'' dedi.



Göktürk Anneleri adına kısa bir konuşma Begüm Türkyılmaz "Ormanlar ülkelerin akciğerleridir. Havayı temizler, yağmur çeker, toprağın bereketli olmasını sağlar. Bugün de çocuklarımız ile beraber fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız o küçük elleriyle, küçük fidanları toprakla buluşturuyor. Bu konu, çevre sorumluluğunun gelişmesine katkıda bulunacaktır. Amacımız, gelecek nesillere daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir Göktürk bırakmaktır. Biltes Koleji'ne bu güzel anlamlı organizasyon'da yanımızda oldukları için çok teşekkür ediyorum." dedi.



Biltes Koleji Kurucusu Can Uysal "İhtiyacımız olan oksijeni bizlere ancak ağaçlar üretebilir. Bu nedenle yaşanabilir bir çevre için ormanlarımızı korumalıyız. Fidanları toprakla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz." dedi. Konuşmaların ardından çocuklar anneler ile birlikte hatıra ormanına fidan dikti.



Göktürk Anneleri fidan dikimi sonrasında çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.