Yavuz Sultan Selim Köprüsünün aktif kullanımıyla beraber bütün otobüslerin yeni güzergahı Hasdal - Göktürk yolu oldu. Bununla beraber İstanbul'a yapılması planlanan yeni otogar'ın ise Eyüp'te olacağı iddia ediliyor. Eyüp ilçesi Göktürk Merkez Mahallesinde 200 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan İstanbul Otogarı için yer tahsis edildiği söylenen arasında. 2018 yılı sonunda faaliyete girecek olan Gayrettepe - 3. Havalimanı metro güzergahı ile yeni yapılacak otogarın bu hat üzerine yakın bir yerde olması öngörülüyor.

ŞEHİR İÇİ TRAFİK OLUŞTURUYOR
İBB Meclisi’ne sunulan raporda, mevcut Esenler ve Harem otogarının, önemli trafik sorunları oluşturmanın yanı sıra çevresel ve sosyo-kültürel açıdan da sorunlar oluşturduğu vurgulandı. Sorunun çözümüne yönelik olarak da, “Üst ölçekli plan kararlarına uyum, şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektörünün süreç içindeki gelişimi, otogar alanlarının kentsel ulaşım sistemi üzerinde oluşturduğu minimum etki ve hızlı, konforlu ve güvenli bir kamu hizmeti planlamak gibi stratejiler göz önüne alınarak, ‘İstanbul Otogar Alanları Planlaması’nın Ulaşım Planlama Müdürlüğünce yapılmakta olduğu” belirtildi.




23 Yıllık Otogar'a hiç Bakım Yapılmamış !
23 yıldır hizmet veren Büyük İstanbul Otogarı'nın hiç bakımdan geçmediği ve taşıyıcı kirişlerin işlevini yitirmek üzere olduğu uyarısı yapıldı. Bayrampaşa ilçesi sınırları içinde olmasına karşın “Esenler Otogarı” olarak bilinen ve geçen yılki darbe girişiminin ardından “İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı” adı verilen yapıya 300'den fazla otobüs firması her gün on binlerce kişiyi taşıyor.

Ağustos ayında tahliye kararı çıkan binada taşıyıcı kirişler kırık, demirler çürük ve bina yoğun araç trafiğinde hissedilir şekilde sallanıyor. Yazıhanelerin bulunduğu en üst kattaki görünümünün içler acısı olduğu binanın yıkılması işten bile değil. Kullanılmayan kısımlarını dolaştığımız binada riski görmek için uzman olmaya gerek yok. Dokunduğumuz her kiriş dağılıyor. Ayrıca 30 yıl önce inşa edildiğinde kullanımda olan araçlara göre tasarlanan keskin dönüşlerin yeni araçlara yol açmak için kesildiği gözle görülüyor.