Çocuğunuzun beyin gelişimi 0-3 yaş döneminde hayati önem taşır;

Ailede bebek eğitimi bebeğinizin anne rahmine düşmesiyle birlikte başlamıştır. Bebeğiniz daha doğmadan birçok şeyi annenin karnında hissettiği yapılan bilimsel araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Bebeğiniz dinlediğiniz müziklere kadar her şeyin farkında. Duygusal etkileşimlerden, ruh dünyanızdan büyük ölçüde etkilenmektedir. Eğer stresli bir yapınız varsa bu bebeğe hemen yansır.

9 ay heyecanla beklediğiniz bebeğinizi kucağınıza aldığınızda onu sağlıklı ve en iyi şekilde büyütmek tek hedefiniz haline gelir. Bu süreçte beslenmesi sizin için birinci sırada olsa da beyin, beden gelişimi ve psikolojik gelişimi için  temel taş olan uyku ve bir çok başlığın göz ardı edilmemesi gerekir.

Özellikle beyin gelişimi için 0-3 yaş dönemi hayati önem taşır. Beyin gelişiminin % 80’i bu dönemde tamamlanır ve beyin ölçüsü neredeyse yetişkinlikteki büyüklüğe ulaşır. Ayrıca bu dönemdeki hataların ve ihmallerin telafisi mümkün değildir. Eğer 0-3 yaş döneminde çocuk ihmal edildiyse; kesintisiz ve kaliteli uyumadıysa, sağlıklı beslenmediyse ve iyi bakılmadıysa bunlar beyin gelişimde geriliğe yol açarak ileriki yaşlarda telafisi olmayan durumlara neden olabilir. Okul öncesi eğitim kurumlarının en önemli amacı çocuklara temel yaşam becerilerini kazandırmaktır. Bu yüzden zengin eğitim programı ile çocukların, sosyal, duygusal, fiziksel ve bilişsel gelişimine destek olmak hedeflenir. Fakat okul öncesi dönemi de bebeklik dönemi sonrasında başlar ve çocukların gelişim süreci ile ilgili ya geç kalınmıştır ya da yanlış bir dönemi geride bırakmıştır.

Günümüzün yoğun ve yorucu şartlarında annelerin sosyal ve iş yaşamına katılmaları zorunlu hale gelmiştir.  Ailelerin en büyük yanlışı sırf yabancı dil için, psikolojik durumundan bilgi birikim ve tecrübesinden emin olmadıkları insanlara veya bakıcılara çocukları emanet etmeleridir. Zaman içerisinde en değerli şeyimiz canımız olan çocuklarımız hem yanlış gelişiyor hem de bu kişileri taklit ediyor, aynı zamanda onlara bağımlı oluyorlar.

İşte buradan hareketle, tüm sorularınıza ve sorunlarınıza cevap bulacağınız, çocuklarımızın daha anne karnındayken başlayan gelişiminin ve geleceğinin doğru şekillenmesi ve toplumsal sorumluluk ve mutlu gelecek adına yeni bir hizmet olan “Doodi Bebek Evi” projesi için çalışmalarımız ve kayıtlarımız başladı. Uzman kadro eşliğinde doktor ve hemşire gözetiminde programımız sabah 8:00 ila akşam 17:00 arasında gerçekleşecektir. İhtiyaç olması halinde saatlik günlük program da yapılmaktadır. Günün belli saatlerinde Amerikalı öğretmenle oyunlar ve çeşitli etkinlikler çalışılacaktır. Zaman zaman annelerimizi bilgilendirmek üzere çeşitli seminerler de yapılacaktır. Bebeklerimizin 6 ayından itibaren  kayıt almaktayız.

Detaylı Bilgi için Göktürk Amerikan Kültür Anaokulu telefonlarından aşağıdaki iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

AKD Kids Anaokulu

Telefon : 0553 236 23 00

Adres : Çamlık Cad. Menekşe Sk. No:16 Kemer / Göktürk / Eyüp

İstanbul