Sanatı yaşatmanın en iyi yolunun çocuklara sanatı sevdirmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Bu bilinç doğrultusunda , geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, 23 Nisan’da onların kendi gününde bir etkinlik düzenledik.

İstiva Sanat Merkezi; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, çocuklara sanat sevgisi aşılamak ve onların özgürce resim yapabilmeleri için duvarlarını çocuklara ayırdı. Kemerburgaz çevresindeki köy okullarından etkinliğe katılan öğrenciler İstiva Sanat Merkezi’nin duvarlarını diledikleri gibi boyayarak sanatla tanışmak için güzel bir adım attı.

Çevre köy okullarından servisle alınarak getirilen öğrenciler özgürce resim yapmanın tadına varırken neşeli bir gün geçirdi.

Yılların sanat birikimini çocuklara aktarmaktan mutluluk duyan İstiva Sanat Merkezi sanatçıları eşliğinde sürdürülen etkinliğe 3 köy okulundan toplam 120 öğrenci katıldı.

Çevre okulların yanı sıra Göktürk’ten de katılımcılara açık olan etkinlikte Göktürk lokasyonunun değerli çocukları da doyasıya resim yaptı.

Etkinliğin ilerleyen saatlerinde çocuklara aileleri de eşlik etti ve yetişkinler de çocuk olmanın tadına duvar boyayarak vardı.

Etkinliğe Işıklar İlkokulu , Akpınar İlk ve Ortaokulu, Ağaçlı İlkokulu’nun yanı sıra basın ve görsel medya mensupları da katıldı.

Sabah 09:00’da başlayan etkinlik çocukların doyasıya eğlencesinin ve mutluluğunun ardından 19:00’da son buldu.

Detaylı bilgi için; 
İstiva Sanat Merkezi
Kübra Ayyıldız 0551 112 18 59
Şeyma Köker 0541 212 18 59