Göktürk'te yaşayanların başına gelebilecek olaylardan bir tanesi de köpek saldırısı. Basına yansımayan onlarca bu tarz vakanın Göktürk'te neredeyse hemen hemen her gün meydana geliyor olması.

Geçtiğimiz gün Göktürk İstanbul Caddesinde daha 17 yaşında gencecik bir evladımız feci bir şekilde birkaç tane sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Kamera görüntülerini izlerken içimiz cız etti. Hepimizin kendimize sorduğumuz bir soru var, benim çocuğumun başına gelseydi ne yapardım? Bir çözüm bulmak için acaba kaç tane daha evladımız acı çekecek?

Olayın ertesi günü saldırıya uğrayan gencin babası ile ofisimizde bizzat konuştuk. Oğlunun evde tedavisinin devam ettiğini, bu sene 12. sınıfa başlayacağını, psikolojik olarak etkilenmemesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Göktürk Polis Karakoluna gidip şikayetçi olduğunu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile görüşüp bir çözüm bulmaları gerektiğini söylediğini aktardı. Sokak hayvanlarına bizim gibi oda karşı olmadığını, içlerinde saldırgan olanların tespit edilip yetkili kurumların bu soruna artık bir çözüm bulmaları gerektiğini dile getirdi.

SÖZDE HAYVAN SEVELER

Göktürk mahallemizde sözde bazı hayvan severlerin olayı farklı yöne çektiğine şahit oluyoruz. Geçtiğimiz nisan ayında bir sokak köpeği tarafından ısırıldığımda, beni ısıran köpeği kaçırıp ormanda sakladıktan sonra o köpeği onlara göre kurtardık diye resmini çekip sosyal medya aracılığı ile paylaşmışlardı. Eğer sizi bir köpek ısırırsa, o köpeğin belediye ekipleri tarafından alınıp müşade altında tutulması gerekmektedir. Devletin kanunlarını hiçe sayarak hiçbir yere varamazsınız. Beni ısıran köpek sözde bir hayvan sever tarafından sahiplendirildiğini ama ne hikmetse tekrar sokağa atıldığını yetkililerden tarafından öğrendim. Sizin hayvan sevginiz bu mu?

Sokaklara çiğ et bırakarak, çorba ve sulu yemek atıklarını kaldırma dökerek o hayvanlara iyilik yapmıyorsunuz. Aksine hem onları daha saldırgan yapıyorsunuz hemde sağlıklarını tehlikeye atıyorsunuz. Ayrıca pislettiğiniz sokakları kim temizleyecek?



Göktürk Mahallemizde ara sokaklara ve kaldırımlara bırakılmış çiğ et 


Göktürk Mahallemizde ara sokaklara ve kaldırımlara bırakılmış çiğ et 

BÜTÜN SUÇ BELEDİYE’DE Mİ?

Sözde hayvan severler hemen suçu Belediyeye atıyorlar. Eyüp Belediyesinin burada özellikle Göktürk mahallemizde sokak hayvanları için yaptıkları çalışmaları görmezden geliyorlar. İstanbul’da ilk kez sokak hayvanlarına özel Göktürk’ün belli noktalarında güneş enerji sistemi ile çalışan beslenme üniteleri bırakıldı. Kemerburgaz’da sadece sokak hayvanları için bir Klinik hizmet veriyor. Bu klinikte 3 tane uzman veteriner hekim bulunuyor, sokak hayvanlarına özel Ambulans var. Göktürk Özgecan Sağlıklı Yaşam Parkurunda evcil hayvanlarınız için antrenman sahası yapıldı. İstanbul caddesinde ağaçlarda kanatlı hayvanlar için özel ağaçtan kafesler yerleştirildi. Bu kadar hizmet verildikten sonra Belediye hiçbir şey yapmıyor diyen sözde hayvan severler neyin peşindesiniz çok merak ediyorum.

Sokak hayvanları için bu kadar hizmet yapılmışken neden hala bir Devlet Hastanemiz yok diye sormadan edemiyorum. Göktürk mahallesinin nüfusu 50 bine doğru giderken 7/24 hizmet verecek bir Devlet Hastanemiz olmadığı gibi bu kadar kişinin yaşadığı semtte bir tane ambulans olması çok büyük bir eksiklik.

ÇÖZÜM NEDİR?

Hiç kimse bir canlının hayatına son verilmesini istemez. Her canlının yaşama hakkı vardır. Sokak hayvanları için çözüm barınaklar değil. İstanbul genelinde birçok barınağa bizzat kendim gidip yerinde gördüm. Barınakların hali içler acısı. Barınaklarda yaşayan hayvanların ömrü çokta uzun olmuyor. Barınaklar adeta toplama kampı gibi. Yüzlerce hayvan bir alanda ne kadar yaşayabilir ki?

Göktürk mahallemizin dört bir tarafı orman ile çevirili olduğunu bilen herkes sokağa atacağı hayvanı buraya bırakıyor. Dolayısı ile Göktürk’te her geçen gün sokak köpeklerinin nüfusu artıyor. Bunun bir şekilde önüne geçilmesi şart. Mevcut sokak köpeği nüfusunun sayımı yapılıp, aralarında saldırgan olanların rehabilite edilmesi, geri kalanlarının ise, yaşadığı cadde ve sokaklarda bulunan esnaf ve mahalle sakinlerine sahiplendirilmesi yapılabilir. Bu sayede bütün sokak köpeklerinin bakımını tek bir kişi değil de bakımını üstelenecek yüzlerce kişiler olabilir. Herkes kendi sokağında ki sokak köpeğinden sorumlu olacaktır. Kendi sokağında yabancı bir köpek gördüğünde yetkililere bildirip yerinin tespit edilmesi sağlanabilir.