Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarlarında her gün bir mahallede dev iftar sofrası kuruluyor

Bu dev sofralarda mahalle sakinleri tek bir yürek olarak dualar ediyorlar, oruçlarını hep birlikte adeta dev bir aile gibi açmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Kurulan gönül sofralarında Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da mahalle sakinleri ile bir araya gelerek bu mutluluklarına ortak oluyor.

Başkan Remzi Aydın'ın kurdurduğu dev iftar sofraları Eyüplülerin yüreklerine dokunurken, Eyüp'te dostluğun, kardeşliğin her geçen gün daha da pekişmesine, huzur içerisinde dolu dolu geçen eski Ramazanların yeniden yaşanmasına vesile oluyor. Bu sofralarda mahalle sakinleri birlik ve beraberlik içerisinde, birbirlerine kenetlenmiş tek yürek olarak oruçlarını açıyorlar. Manevi duyguların en yoğun yaşandığı Ramazan ayında Eyüplüler “Huzurun Başkenti”nde bulunmanın ayrıcalığını yaşıyorlar.

Eyüp Belediyesi'nin sokak iftarları etkinliği kapsamında dün de Yeşilpınar'a 3 bin kişilik dev iftar sofrası kuruldu. İftar öncesi sahnede bulunan ilahi grubu Yeşilpınarlılar için birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler. Ezanın okunmasıyla birlikte sofrada bulunan küçük büyük tüm Yeşilpınarlılar, Başkan Aydın ile birlikte oruçlarını açtılar. Mahalleliler Başkan Remzi Aydın'a kurulan bu sofralar için teşekkür ettiler.

“DİNİMİZİ, YAŞAYACAK YAŞATACAK BEREKETLİ BİR NESİLE SAHİBİZ”

Başkan Aydın iftar programında yaptığı konuşmada, sofralarda çocukların ve gençlerin çoğunlukta olmasının kendisini memnun ettiğini, büyük bir mutluluk yaşattığını ve geleceğe daha umutla bakmasına sebep olduğunu belirterek şunları söyledi; “Kıymetli misafirler öncelikle Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul eylesin. İki şeyden dolayı Rabbime şükrediyorum. Birincisi; geçen sene olduğu gibi bu sene de yine sizlerle bir bereket sofrasında, birliğimizi beraberliğimizi tesis ettiğimiz mütevazi ama sıcak iftar sofrasında bir arada olmamızı nasib etti. Orucumuzu hep beraber açacağız ve Ramazan'ın manevi havasını soluyacağız. İnşaallah bundan sonra da nice Ramazanlarda bu bereketli sofralarda hep birlikte iftarımızı yapacağız. İkinci şükür sebebim ise oldukça fazla sayıda gençlerimizin ve çocuklarımızın soframızda bulunması. Bu da beni çok mutlu ediyor. Demek ki dinimizi, geleneklerimizi göreneklerimizi yaşayacak yaşatacak güzel bereketli bir nesile sahibiz. Çocuklarımızın burada olması ayrıca bir mutluluk”

“SİZLERE GÜZEL HİZMETLER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Konuşmasında, birlik ve beraberlik içerisinde, Yeşilpınarlılara bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da güzel hizmetler vermeye devam edeceğini vurgulayan Başkan Aydın, sözlerine şöyle devam etti; “Yeşilpınarımız ilçemizin en güzel mahallerimizden bir tanesi. İnşaallah gelecek sene metromuz faaliyete başlayacak. Daha rahat, daha hızlı, daha kolay ve daha konforlu ulaşımı sağlayacak metromuza hep beraber bineceğiz. Yine metromuzun yanında Yeşilpınar, meydanında bölge parkımızla, camimizle ve pazar yerimizle yeni bir tesise kavuşacak. Girne Caddesi'nde külliyeli muhteşem camimizin de inşaatı devam ediyor. Elektrik kesintileri de bu yıl çok çok daha aza inecek. BEDAŞ'la yaptığımız çalışmalarda çok güzel sonuçlar aldık. Girne Caddemizi, Özlem Çarşımızı sıfırdan yapacağız. Yeşilpınarımızı çok daha güzel, müreffeh ve sizlere yakışır hale getireceğiz”