Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp'ün tarihini ve maneviyatını öne çıkaracak projelerle birlikte Eyüplülerin yaşam alanlarını da rahatlacak yeni çalışmalar başlattıklarını söyledi. İlçenin en önemli sorunlarından biri olan otoparkla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalışma başlattıklarını belirten Başkan Aydın, 4 mahalleye toplamda 6 otoparkın yapılacağını ifade etti.

Ayrıca yeni yapılacak otoparklar haricinde çarpık kentleşmeyi önleyecek kentsel dönüşüm, camilerin daha kullanışlı olması için de külliyeye dönüştürüleceği gibi birçok çalışmaların başlatıldığı bilgisini verdi.
Başkan Remzi Aydın, Eyüp'e yapılacak yeni projelerle ilgili olarak açıklamasına şöyle devam etti:

6 YERALTI OTOPARKI GELİYOR

"Eyüp'ümüzün trafiğini rahatlatacak, çevre görüntüsünü düzeltecek yeraltı otoparkı yapıyoruz. Eyüp Merkez, Çırçır, Nişanca, Akşemsettin ve Göktürk olmak üzere 5 bölgeye toplamda 6 otopark yapılacak. Çırçır Mahallemize 2 otopark yapılacak.

CAMİLER KÜLLİYEYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Camilerimizi sadece ibadet yeri değil de külliyeye dönüştürerek gerek Eyüplülermiz gerekse ziyeretçilerimiz için daha kullanışlı hale getireceğiz. Veysel Karani Camii, Karadolap Camii ve Nene Hatun Camii için İBB ile plan tadilat çalışmalarına başladık. Bunları etap etap gerçekleştireceğiz. Ayrıca Silahtarağa Yeni Camii, Esentepe Camii plan çalışmalarını tamamladık. Yeşilpınar Camii'nin revizyonunu başlatmıştık. Külliyeye dönüştürüyoruz. En kısa zamanda da tamamlanacak inşallah.

İSLAMBEY VE KARADOLAP MAHALLESİNE KENTSEL DÖNÜŞÜM

İlçemizin daha modern bir bölgeye dönüşmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Tabii hassasiyetimiz ve inceliğimiz yerinde dönüşüm. Yani mahalleliyi soylulaştırma, onları daha rahat daha güzel bir bölgede yaşatmak. Kentsel dönüşümden ziyade yerinde dönüşüm diyoruz buna. Bu kapsamda İslambey ve Karadolap Mahallesi için kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için TOKİ iş birliğiyle protokol imzalayacağız. Sonrasında gerek görülen mahallelerimiz için de çalışmalar başlatacağız.

RAMİ'DE MEYDAN DÜZENLEMESİ

İBB ile yatırımlar kapsamında Rami Cuma Mahallesine meydan düzenlemesi yapılacak. Meydan tasarımı ve yer altı otopark projesi ile Rami Mahmudiye Caddesi yeniden düzenlenecek.

ALİBEYKÖY'E KÜLTÜR KOMPLEKSİ

Alibeyköy Mahallemizde bulunan Şelale Çay Bahçesinin olduğu yere de kültür kompleksi yapıyoruz. Buna yönelik plan tadilatı ve uygulamasını tamamladık. Kültür kompleksimizin içerisinde Eyüplülerimiz için spordan sinema ve tiyatroya kadar birçok aktivite yer alacak. Ayrıca otopark ve havuz da Eyüplülerimizin hizmetine sunulacak.

YEŞİLPINAR'A ÇOK AMAÇLI MERKEZ

Yeşilpınar Bölge Parkını çok amaçlı merkeze dönüştürüceğiz. Çok amaçlı merkezle bu bölgemize otopark, pazar yeri, cami, gençlik merkezi, taziye evi, kreş, spor salonu, park sosyo kültürel tesis alanı yapacağız.

GÖKTÜRK 2B PLANI ONAYLANDI

Göktürk yerleşmesinin dış cephesinde düzenleme yapılıyor. 2B yasası olarak bilinen yasa tasarısı yani orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili düzenlemeler tamamlanıyor. Göktürk 2B planı İBB Meclisinde onaydan geçti. Artık hak sahipleri tapularını alabilecek.

2 KAT İMAR ZORUNLULUĞU 4 KATA ÇIKARILDI

İstanbul imar yönetmeliğinde vatandaş en fazla 2 kat iskan edebiliyordu. Yeni planlanan imar yönetmeliğinde 2 kat sınırlamasını kaldırdık. 2 kat imar zorunluluğunu 4 kata çıkardık. Artık tapu sahiplerine 4 kata kadar imar hakkı tanıyoruz.

500 METRE KAREDEN BÜYÜK ALANLARA KAMERA ZORUNLULUĞU

Güvenlikle ilgili nasıl katıkı sağlayabiliriz diye 500 metre kare büyük yeni yapılacak inşaatlarda dış güvenlik kamera kaydını zorunlu hale getirdik. Eyüp ilçe sınırları içerisinde toplam inşaat alanı 500 m2 den büyük yerlere kamera zorunluluğu getiriyoruz.

TOPÇULAR'A AİLE HEKİMLİĞİ

Topçular 112 Hızır Acil Servisine de bir düzenleme yapılacak. Mevcut bina genişletilecek ve yerine aile hekimliği gelecek."