Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokaklarda aralıksız hizmet veriyor. Vatandaşın sağlığını her şeyden önde tutan Eyüp'ün temizlik neferleri, Ebu Eyyüb El-Ensari Hazretleri'ne yakışır bir çevre için büyük bir şevkle çalışıyorlar.

Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra İslam Alemi'nin dördüncü kutsal merkezi olarak kabul edilen Eyüp'ün temizliği için, Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları büyük çaba gösteriyorlar. Yurdun dört bir yanından hatta dünyanın farklı ülkelerinden gelen misafirleri en güzel şekilde karşılayarak memnun bir biçimde ayrılmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Eyüp'te bu sorumluğun bilincinde olan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri mesailerini Huzur Başkenti'nin temizliği için harcıyorlar.

Gece gündüz demeden çalışan ekipler, Haziran ayında 13 bin 961 ton çöp topladı. Eyüp'ün cadde ve sokaklarında çöpe ve çöplerin etrafa yaydığı pis kokuya geçit vermeyen Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün hizmetleri sadece bununla da kalmıyor. Ekipler görsel anlamda da vatandaşın memnuniyetini ön planda tutuyorlar. Eyüp'te çöp konteynerleri artık yerlerini yer altı konternerlerine bırakıyor. İlçede bir çok bölgede yer altı çöp konternerleri yapıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bir yandan da cadde ve sokaklarda bulunan eskimiş çöp konteynerlerini yeniliyor. Çok sayıda yeni çöp konterneri alımı gerçekleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçede bulunan 28 mahallede eskiyen çöp konteynerlerini de yenileriyle değiştiriyor.