Eyüp Belediyesi Genç Akademi Şehir ve Medeniyet Okulu'nun ilk eğitimi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Savaş Barkçin'in "İslam Geleneğinde Sanat ve Estetik" temasıyla Eyüp Belediyesi İlçe Meclisi Salonunda işlendi.
Şehir ve Medeniyet Okulu'nun ilk eğitim programına katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Savaş Hocamız çok kıymetli ve saygı değer bir akademisyen. Katılımcılar bu açıdan çok şanslı. Öğrencilere faydalı, önemli ve güzel paylaşımlar yapacağı kuşkusuz. Ben de sonraki 3 derse katılım sağlayıp Savaş Bey'den faydalanmaya çalışacağım. Hepimiz için hayırlı ve bereketli olsun.” dedi.



İslam Geleneğinde Sanat ve Estetik konulu seminerde, şehir mimarisinin ülkeler üzerinde bıraktığı etkileri anlatan Savaş Barkçin, "Şehirlerin mimarileri o ülkeyi tanımlayan en önemli öğelerdendir. Mimari tasarımlar zamanla ülkerin sembolü halini alır. O yüzden orjinal halleriyle barışık olmak ve korumak geçmişle bağ kurmak için önemlidir." şeklinde konuştu.



Her çarşamba günü gerçekleşecek olan İslam Geleneğinde Sanat ve Estetik konusu toplamda 4 hafta sürecek. Eğitimlerde "Biz Kimiz, İlim, İrfan, Sanat, Geleneksel Sanat
Anlayışımız ve Geleneği Yeniden Yorumlamak” başlıkları altında Fen-Sanat ve Mimaride tarihsel anlatımlar yapılacak.
Şehir Planlama Atölyesi, Kentsel Tasarım Atölyesi, Yerel Yönetim Atölyesi, Şehrin Geleceği Atölyesi olmak üzere dört farklı atölyeye ev sahipliği yapan Şehir ve Medeniyet Okulu aynı zamanda faaliyetleri içerisinde çeşitli etkinlikler de barındırıyor.