Topçular Mahallesi’nin sevilen esnaflarından 65 yaşındaki tornacı Cemal Demir, darbe girişiminin olduğu gün oğluyla birlikte Eskişehir’den otomobille İstanbul’a geldi. Baba oğul Boğaziçi Köprüsü’ne geldiklerinde, askeri darbe girişiminde bulunan askerler vatandaşın üzerine ateş açtı. Cemal Demir bu sırada bacağından yaralandı. Ambulanslar olay yerine ulaşamadığı için Demir’i, vatandaşlar hastaneye kaldırdı. Ancak kurşunun bacağında bulunan atar damara isabet etmesi sonucu aşırı derecede kan kaybeden Cemal Demir kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere kurtarılamadı.
Başkan Remzi Aydın bu haber üzerine acılı aileye başsağlığı ziyaretinde bulundu. Başkan Aydın, Demir ailesinin Topçular’da bululan evine giderek tüm aile fertlerine sabırlar diledi. Şehit Cemal Demir’in oğlu Yusuf Demir, ağabeyi Ekrem Demir, yeğeni Veysel Demir ve diğer yakınları taziyelerini ileten Başkan Aydın, Demir ailesine her zaman yanlarında olduklarını bildirdi.
Demir’in yakınları, 50 yıllık tornacı olan Cemal Demir’in mahallede herkese şeker ikramında bulunduğu için komşularının kendisine “Şekerci Baba” dediklerini söylediler.