Eyüp Belediyesi, Cuma namazı çıkışı Haliç kıyısında düzenlediği Palamut Festivalinde 10 bin kişiye palamut ikramında bulundu. Palamut yemek isteyen binlerce vatandaşın saatler öncesinden uzun kuyruklar oluşturduğu festivalde, 2 ton palamut, tava ve ızgara yapılarak dağıtıldı. Festivalde palamutun tadına bakan vatandaşlar, seslendirilen İstanbul şarkılarıyla da eğlenceli dakikalar yaşadı.

BAŞKAN AYDIN, KENDİ ELLERİYLE PALAMUT DAĞITTI
Palamut Festivaline katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, vatandaşlara kendi elleriyle palamut ikram etti. Renkli görüntülere sahne olan festivalde Başkan Aydın, "Vatandaşlarımız için palamut festivali yapıyoruz. Geçen sene hamsiyle başlamıştık bu sene palamutla devam ediyoruz." dedi.

SAĞLIKLI ÜRÜNLERİ HOŞÇA VAKİT GEÇİREREK TATSINLAR İSTİYORUZ
Festivallere önem verdiğini söyleyen Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Balık, turşu gibi besin ürünleri insanların sağlıklı beslenmesini sağlayan ürünler. Bu festivalleri yaparak halkımızın sağlıklı beslenme kültürünü yeniden oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü sağlıklı beslenme sağlıklı nesiller demektir. Sosyal tesislerimizde de bunu yapıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirmelerini istediğimiz için de bunu festival havasında sunuyoruz. İlçenin, ilin farklı yerlerinden gelen insanlarımız burada buluşuyor. Birbirini tanımayan insanlar bu festivaller vesilesiyle tanışıyor, sohbet ediyor. Bu anlamda da mutluyuz. Milletimizin birliği, beraberliği, sağlığı, mutluluğu bizim Eyüp Belediyesi olarak çok önem verdiğimiz bir husus. Buna az da olsa bir katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu. Balıkçılarımıza da bolluk içerisinde, bereketli bir av sezonu diliyorum. Kazançları bol olsun. Milletimiz de ucuz ve sağlıklı besinler yesin.”

Palamut Festivalinde keyifli zaman geçirdiklerini ifade eden vatandaşlar, Eyüp Belediyesine ve Başkan Aydın'a teşekkür etti.