Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim seminerine katıldı. Seminerde, Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden en genç milli sporcu ünvanına sahip 17 yaşındaki Milli okçu Mete Gazoz ile farklı kilolarda 3 Dünya Şampiyonluğu bulunan Milli Karetecimiz Uğur Aktaş, Eyüplü miniklerle buluşarak sporun yararlarını anlattı.

Minik öğrencilere, Milli sporcuların anlatımlarının yanı sıra gerçekleştirilen video sunumlarıyla da spor yapmanın önemi vurgulandı. Uzman bir kadro tarafından hazırlanan seminerde minik öğrenciler, sahneye çıkan maskot OLİ ile birlikte spor yaptı. Sunumlarda, çocuklara sırasıyla insan vücudu, spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar, fair play hakkında bilgiler aktarıldı. Ekrandan oynanan oyunlar, yarışmalar, filmler, çizgi filmlere yer verilerek çocukların hem eğlenip hem de sunumlara odaklanması sağlandı.

“SİZLERDEN DE DERECE BELKİYORUM”

Seminerde minik öğrencilere bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, kendisinin de sporcu olduğunu belirterek, “Sizlerde spor yapacaksınız ve ileride sizlerin de arasından başarılı sporcular çıkacak. Sizlerden de derece bekliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Aydın, TMOK Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Seyit Bilal Porsun'a, Milli Okçu Mete Gazoz ile antrenörlüğünü yapan babası Metin Gazoz'a, Milli Kareteci Uğur Aktaş'a ve Milli Atlet Elif Tozlu'ya birer plaket verdi.

Başkan Remzi Aydın ayrıca, Eyüp Belediyesi Spor Okulları'ndan yetişen ve Bursa'da yapılan Bölgesel Kros Ligi yarışmalarında Küçük Kızlar kategorisinde Marmara Bölgesi 1'incisi olan Tuğçe Özkan, Yıldız Kızlar kategorisinde 3'üncü olan Meryem Kemeç ile Küçük Kızlar kategorisinde takım halinde 3'üncülük kazanan Eyüpspor takımını da tebrik ederek para ödülü ve plaket verdi.

Başkan Aydın, programın sonunda seminere katılan sporcularla ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

SEMİNERİN AMACI

Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi; spor kültürünün yaygınlaşması, çocukların erken yaşlarda spor ile tanışması, ailelerin sporun önemini kavramalarında yardımcı olunması, sporun eğlenceli ve yararlı bir aktivite olduğunun anlatılması, olimpizmin ne olduğunun anlatılması ve en önemlisi çocukların spor yapmaya teşvik edilmesini amaçlıyor.