Cumhuriyetimiz; istiklali uğruna fedakârca çırpınarak, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayan,1919’da Samsun’dan başlayan ve 1923’de Ankara’da sonuçlanan var olma azmi ile bağımsız yaşama isteğinin tacı, milli iradenin muhteşem bir eseri ve zulme meydan okuyan, zalime rest çeken, batıl inanç ve hain hesaplara namus mücadelesinin rehberliğiyle karşı koyan kahraman bir neslin emanetidir.

Cumhuriyetimiz etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun, tüm şehit ve gazilerimizin hediyesidir. Üzerinde yaşadığımız ve ecdat kanlarıyla sulanmış bu topraklar, bu bayrak, bu devlet ve bu Cumhuriyet hepimizin şeref simgesi, varlık nişanesidir. 93 yıllık Türkiye Cumhuriyetinde hiç kimse yabancı görülmemiş, hiç kimse ötekileştirilmemiş, hiç kimse dışlanmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, tarihte kurulan Türk devletlerinin bir devamı olarak Allah’ın izniyle varlığını sürdürecektir. Bu, sürekli yenilenen, sürekli oluş halinde olan, zengin ve bereketli bir geçmişten, parlak ve tertemiz bir istikbale kanat açan büyük Türk milletinin son kararıdır.

Bu çok anlamlı tarihin yıldönümünde, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, hepsine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi Eyüp İlçe Başkanı Aydın Yırtıcı