Düzenlenen törende; İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Eyüp Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde inşa edilen 4 adet ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, 27 köyde inşa edilen biyolojik atıksu arıtma tesisi ile 3 adet İSKİ hizmet binası açıldı. İstanbul genelinde yapılan dere ıslah çalışmaları ve 184 adet çöp ve temizlik aracı da hizmete alındı.

Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve İstanbullular katıldı.



Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan hizmetlerin ülkeye, şehre ve belediyeye hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca; “Eyüp Kemerburgaz'da Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Silivri, Büyükçekmece, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma tesisleriyle birlikte köylere hizmet verecek 27 ayrı arıtma tesisi, dere ıslah çalışmaları, 3 İSKİ hizmet binası ve 184 çöp ve temizlik aracını hizmete alıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bu arada Eyüp Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin açılışını Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ile birlikte kurdele keserek gerçekleştirdi. Açılışın ardından hep birlikte tesis gezilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı.


TÜRKİYE’NİN VE AVRUPA’NIN EN BÜYÜK STERİLİZASYON MERKEZİ
Türkiye’nin ve Avrupa’nın kapasite bakımından en büyük sterilizasyon merkezi olan Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon tesisi, günlük 24 ton tıbbi atığı bertaraf etme kapasitesine sahip. 8 bin 100 m2 alana kurulu olan tesis sayesinde yılda ortalama 13 bin ton bulaşıcı hastalık tehlikesi taşıyan tıbbi atık zararsız hale getirilecek. Tesis sayesinde 2045 yılına kadar İstanbul’da üretilen tıbbi atıkları bertaraf edilebilecek.