Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Salı gününden itibaren yağışlı ve soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği uyarısında bulundu. Bunun üzerine Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm hazırlıklarını tamamladı.
Özellikle İstanbul’da Çarşamba günü kuvvetli yağış beklenirken, ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

SICAKLIRLAR 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Soğuk ve yağışlı havanın İstanbul’un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken, sıcaklıkların da 10 derece birden düşeceği tahmin ediliyor.

EKİPLER HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de ilçede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli önlemleri aldı ve vatandaşların mağdur olmamaları için hazırlıklarını tamamladı.
Eyüp Belediye başkanı Remzi Aydın, Belediye olarak hazırlıkların tamamlandığını belirterek; “Araçlarımız, ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız” dedi.

Olumsuz hava şartları göz önünde bulundurularak ilçede yaşanabilecek sorunlara karşı bir dizi tedbirler alındığını söyleyen Başkan Aydın, “Eyüplü vatandaşların yağışlı havadan etkilenmemeleri için yoğun çaba sarfedeceğiz, tedbirlerimizi aldık ve tüm ekiplerimizle hazırız” diye konuştu.
Yağışlı hava nedeniyle yaşanabilecek ani sel ve su baskınlarına karşı Eyüp Belediyesi çağrı merkezi 444 3000 numaralı telefonu arayarak ekiplerimizle irtibat kurabilirsiniz.