İstanbul’da ramazanların en güzel yaşandığı yerlerden biri olan Eyüp’te bu yıl da birbirinden güzel etkinlikler tüm ziyaretçileri bekliyor. Eyüp'te Ramazan ayı boyunca mahalle iftarları ve özel sahur programları başta olmak üzere çeşitli etkinlikler yer alacak.

Eyüp Belediyesi'ne bağlı diğer etkinlik merkezleri ve alanlarda, meal okumalarından, iftar sofralarına, ramazan sohbetlerinden, sema gösterilerine kadar pek çok farklı etkinlik tüm Türkiye ve dünyadan ziyaretçilerle buluşacak.

Ramazan programları, başta Eyüp Meydanı olmak üzere, Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi, Afife Hatun Kültür Evi, Zalmahmutpaşa Eyüp Kitabiyat Merkezi, Sertarikzade Kültür Sanat Mekezi, Hasan Nail Canat Sanat Akademisi, Kemerburgaz Mahallesi, Osmanlı Parkı ve Eser/Şeker Hayat Rehabilitasyon Birimi'nde yapılacak.

RAMAZAN VE ÇOCUK

Eyüp'ün dört bir tarafında Ramazan ayının ruhuna uygun sohbet etkinlikleri gerçekleştirilecek. Anadolu'da çocuklara bu ibadeti sevdirmek amacıyla yarım gün tutturulan Tekne Orucu, Eyüp'te de uygulanacak, çocuklarımız için “Tekne İftarları” düzenlenecek.

EYÜP SULTAN MEYDAN’DA ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENECEK

Eyüp Sultan Meydan’da geleneksel orta oyunumuzun renklerinden biri olan meddah gösterimi yapılacak. Hacivat Karagöz gösterisi ve Masalcı Dede, çocuklarla birlikte buluşacak. Çocuk ikramı saati adı altında, çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker, Osmanlı Macunu, Osmanlı Şerbeti ve balon dağıtılacak.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILACAK

Eyüp Belediyesi, sıcak yaz günlerinde Ramazan için her türlü önlemi aldı. Eyüp Sultan Camii´nin önünde özel olarak kurulacak revakların altına, özel havalandırma sistemi kurulacak. Eyüp Sultan´ı ziyaret edenler, iftar öncesi gündüz buraya gelerek revakların altında serin bir ortamda ibadetlerini Eyüp’te yapma şansı bulacak.

15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimiz ve tüm şehitlerimiz Ramazan'da unutulmadı. Kadir Gecesi günü Eyüp Sultan Meydanında tanınmış bir hoca yada Eyüp Müftüsü eşliğinde hatim duası yapılacak.

EVLERE İFTAR YEMEĞİ

Eyüp Belediyesi, muhtaca iftar sofrası gönderiyor. İftar sofrası hazırlayamayan vatandaşlarımıza, Alo iftar sayesinde, her akşam 4 çeşit sıcak yemeği evlerine kadar ulaştıracak.

MAHALLE İFTARLARI KURULACAK

Eyüp Belediyesi Ramazan süresince açık hava mahalle iftarları düzenleyecek. Kimi zaman bir parkta, kimi zaman stadda, kimi zaman bir sitenin bahçesinde, kimi zaman da yollarda buluşup orucumuzu binlerce kişiyle birlikte açacak o güzel manevi hazzı yaşama şansı elde edeceğiz. Bu iftar sofralarıyla mahalle kültürünü yaşatmaya devam ediyoruz. Kurulan sofralar samimiyeti, kardeşliği ve komşuluğu eski Ramazanlar gibi yaşatacak.

Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde iftar sonrası musiki saatleri düzenlenecek. Ney, Klasik Kemençe ve Kabak Kemani gibi enstrümanlarla dinletiler yapılacak.

GENÇLERLE İFTAR


Gençlere yönelik her gün El Sanatları Atölyelerinde, ahşap kesme, cam üfleme, çömlek, tezhip, minyatür, ebru ve kaligrafi çalışmaları yapılacak.

Bu yıl da gençler için akademik kariyeri olan özel şahsiyetler etrafında Ramazan ayının ruhuna uygun sohbet etkinlikleri düzenlenecek. Gençler için Hasan Kaçan'ın konuk olacağı Ramazan sohbetleri yapılacak.

Engelli vatandaşlarımız için ise engelli iftarları yapılacak. Ramazanın manevi havasına uygun tasavvuf müziği konserleri, şiir programları düzenlenecek.