Ramazan ayının gelmesiyle Eyüp Sultan ziyaretçilerle dolup taşıyor. Hergün binlerce müslüman Eyüp Sultan'ın manevi havasını solumak için Eyüp Sultan'a akın ediyor. Eyüp Sultan'a gelen misafirleri de Eyüp Belediyesi tarafından yapılan Ramazan Evleri karşılıyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Ramazan'a günler kala, dünyanın dört bir yanından gelecek misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için belediye ekiplerine bir dizi hazırlık yaptırmıştı. Özellikle Eyüp Sultan Camii'nin içi, avlusu ve meydanı belediye ekipleri tarafından yıkanarak gül kokuları sıkılmıştı. Başkan Aydın bu işlemin Ramazan boyunca da her gün tekrarlanacağını açıklamıştı.

Ramazan'ın gelişiyle birlikte dünyanın dört bir yanından müminlerin de Eyüp Sultan'a gelmeye başladılar. Eyüp Sultan her gün binlerce misafiri ağırlıyor. Ramazan'ı Eyüp Sultan'ın manevi atmosferinde idrak etmek amacıyla gelen yerli yabancı binlerce misafir burada Halid Bin Zeyd Ebû Eyyub El-ensârî hazretlerinin türbesini ziyaret ediyorlar, namazlarını kılıyorlar, iftarlarını açarak mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılıyorlar.

Eyüp Belediyesi yine günler öncesinde Feshane Caddesi üzerine Ramazan Evleri kurdurdu. Adeta bir genelek haline gelen Ramazan Evleri, Eyüp Sultan'a gelen misafirleri karşılıyor. Vatandaşlar özellikle akşam saatlerinde ışıl ışıl olan Ramazan Evleri'nden yiyecek, giyecek, takı ve esans gibi ürünleri satın alıyorlar.