Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ramazan boyunca dünyanın dört bir yanından gelen misafirlere tarihi ve kültürel değerlerimizin tanıtılması amacıyla bir dizi etkinlikler düzenletiyor.

Eyüp Belediyesi bu Ramazan Ayı da diğer tüm Ramazanlarda olduğu gibi vatandaşlar için birbirinden güzel ve eğitici programlar sunuyor. Ramazan boyunca farklı noktalarda gerçekleştirilen etkinlikler, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanırken, Eyüp'ün manevi atmosferinde dolu dolu bir Ramazan geçirmenin mutluluğu yaşanıyor.

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen ve bir anlamda Ramazan’ın ruhunu yansıtan bu etkinliklerden biri de “Tarihten Sahneler” isimli program. Ünlü tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in hazırlayıp sunduğu programda, her seferinde farklı bir tarihi değerin hayatı konu alınıyor. Program Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde ve Eyüp Sultan Meydanı'nda gerçekleştiriliyor.

Sevilen oyuncu Yenilmez, Meddah formatında gerçekleştirdiği anlatımlarında bu güne kadar Mehmet Akif Ersoy'un ve “Bir Fetih'in rüyası” başlığı altında da Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu aldı. Ahmet Yenilmez Ramazan Ayı boyunca düzenlenecek programlarda gerçekleştireceği anlatımlarla tarihimize mal olmuş önemli kişileri İstanbullularla buluşturacak.

Program Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nin bahçesi ile Eyüp Sultan Meydanı'nda kurulan mini sahnede düzenleniyor. Programın sahne alacağı tarih ve saatler ise şöyle; Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde 07 Haziran, 09 Haziran, 13 Haziran, 17 Haziran ve 21 Haziran tarihlerinde saat 21. 15'te, Eyüp Sultan Meydanı'nda ise 15 Haziran tarihinde saat 21.15'te.