Cuma namazını Eyüp Sultan Camii'nde kılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, namaz çıkışı “İster 1 Dolar, İster 1000 Dolar Boz, Yeter ki Oyunu Boz” sloganıyla, dövize karşı tepki kampanyası başlattı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla birlikte ülkemizde "Dövizi Boz Oyunu Boz" kampanyası günden güne çığ gibi büyürken, Eyüplüler de başlatılan kampanya kapsamında ellerinde bulunan dövizlerini bozdurdu.
Kampanyanın başlangıcı için Eyüp Sultan Meydanı'nda düzenlenen programa Başkan Aydın ile birlikte AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, STK temsilcileri, Eyüp esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EKONOMİK SALDIRILARA KARŞI 15 TEMMUZ RUHU EYÜP'TE CANLANDI

“Dün olduğu gibi bugün de belediyemiz, STK'larımız, vatandaşlarımız ve en önemlisi Eyüp Sultan esnafımızla birlikte Cumhurbaşkanımızın yanındayız” diyen Başkan Aydın, burada yaptığı konuşmada, “Hep birlikte ülkemize sahip çıkacağız. Eyüp Belediyesi olarak, başta AK Parti İlçe Başkanlığı olmak üzere, ilçemizdeki derneklerimiz, odalarımız, vakıflarımız ve yüzlerce Eyüp esnafımızla birlikte bugünden itibaren bu kampanyaya start verdik. Bu kampanyaya katılan herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'da Eyüplüler olarak Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durduk, milletimize, ülkemize, devletimize ve geleceğimize tehdit olarak ortaya çıkan hain ellere göğsümüzü siper ettik. Şimdi ekonomik saldırılara karşı yine 15 Temmuz ruhunu Eyüp'te canlandırdık. Milletimiz bu anlamda da engin ferasetini, fedakarlığını ortaya koyuyor, dövizlerini bozduruyor. 1 dolar ya da bin dolar önemli değil. Biz esnafımızla, ev hanımımızla, gencimizle, yaşlımızla tüm Eyüp Sultanlılar olarak bu kampanyaya gücümüzün yettiği kadar katılıyoruz.” dedi.
Konuşma sonrasında Başkan Aydın, vatandaşlara kavurmalı pilav ikramında bulundu. Ardından ise döviz bürosuna gidilerek dövizler bozduruldu. Döviz bozduran vatandaşlara da yine Başkan Aydın tarafından çiçek takdim edildi.

KAMPANYAYA DESTEK VEREN KURULUŞLAR

AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığı, Eyüp Şoförler Odası, Eyüp Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Eyüp Alibeyköy Sanayi Siteleri ve İşadamları Derneği, Eyüp Modesa, Rami Kuru Gıda, Eyüp Rizeliler Derneği, Eyüp Musiki Derneği, Adıyaman Derneği, Brezalılar Derneği, Çorum Dernekler Federasyonu, Erzincan Derneği, Malatya Derneği, Bingöl Derneği, Yozgat Çekerekliler Derneği, Amasya Derneği, Sancaklılar, Kas-Der, Malatya, Sivas, Gümüşhane, Van, Ağrı, Ordu, Erzurum, Giresun, Eyüp Rumeli Türkleri Derneği, Bayburt, Tüm Balkanlılar, Kars-Ardahan-Iğdır, Trabzon Derneği, Tüm Balkan Stratejik Araştırmalar Derneği, TÜGVA, TÜRGEV, ENSAR, İHH, Siyer Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği, Kızılay, Gostivarlılar Derneği, Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu