Okulların kapanmasıyla birlikte Eyüp Belediyesi öğrencilere yönelik 18 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında Kefken'de yaz kampı düzenliyor. Kamp, farklı yaş gruplarına göre üç ayrı kurda düzenlenecek.

Eyüp Belediyesi Yaz Kampı, Kefken'de denizin ve ormanın birleştiği, mavi ve yeşilin bütün tonlarının görüldüğü doğa harikası bir bölgede yar alıyor. Alternatif bir eğitim modeli olarak tasarlanan bin öğrenci kapasiteli kampta, öğrencilerin kişisel gelişimlerine, nitelikli ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerine fırsat sağlamak amaçlanıyor.

Üç ayrı kur halinde gerçekleştirilecek kampa; 18 Temmuz – 31 Temmuz tarihleri arasında altıncı, yedinci ve sekizinci sınıfa geçen erkek öğrenciler, 01 Ağustos – 07 Ağustostarihleri arasında ortaokul ve lise öğrencisi kız öğrenciler, 08 Ağustos – 14 Ağustostarihlerinde ise lise öğrencisi erkek öğrenciler katılacak.

Kampta öğrencilere yönelik tiyatro, koro, değerler eğitimi, kukla atölyesi, modern halk dansları, dünya dansları, resim atölyesi, basın – yayın, yüzme, basketbol ve voleybol, futbol, geleneksel çocuk oyunları ile satranç gibi 13 farklı branşta eğitim verilecek. Öğrenciler 6 gün boyunca sanatla, sporla, müzikle ve yeni dostlarla neşeli dakikalar geçirerek; denizden, güneşten, açık havadan bol bol faydalanacaklar.

BİZ UZMAN HEKİM VE BİR HEMŞİRE KAMPTA GÖREV ALACAK

Kampta olası bir sağlık problemi için de tedbirler alındı. Öğrencilerin sağlık kontrollerini yapmak ve gerektiğinde müdahale etmek için Kefken Yaz Kampı’nda Bir uzman hekim ve bir hemşire 24 saat görev alacak. Kampta, acil müdahaleler için ihtiyaç duyulabilecek her türlü ilaç ve malzemenin bulunduğu bir revir bulunuyor.

KAMPTA BİR GÜN NASIL GEÇEÇEK?

Bir pazartesi sabahı ailelerle vedalaşan öğrenciler, otobüslere binerek kampa doğru yola çıkacaklar. Kampta ilk olarak evlere yerleşilecek ve deniz vakti için geri sayım başlayacak. Saat 15:30 olduğunda, deniz saati geldiğinde, başta kampın cankurtaranı, sonra kampın tüm öğretmenleri güvenlik için denizde ve sahilde yerlerini almış durumda bulunacaklar. Saat 17:00 olduğunda ise “Lütfen dondurmalarınızı alın!” anonsu yapılacak. 17:00 - 18:00 arası tatlı rekabetlerin yaşandığı saatler olacak. Öğrenciler sportif branşlarda yapılan turnuvalarda madalya almak için kıyasıya yarışacaklar. Saat 19:00’da akşam yemeği için bir araya gelinecek. Akşam yemeğinden sonra saat 21:00’deamfi tiyatroda toplanılarak ses ve yetenek yarışmaları düzenlenecek, öğretmenlerin müzik, dans, şiir ve halk oyunları performansları seyredilecek. Günün sonunda ise kek ve meyve suyu ikramı yapılacak.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, öğrencilerin heyecanına ortak olmak için kampı ziyaret edecek.