16 Ağustos ‘ta habereyup’te çıkan 'Eyüp Belediyesi Müteahhitlerin Canını Alıyor' haberi kamuoyunu aldatmaya yönelik, manipülatif haberdir. Haber uydurma yorumlarla, hiçbir dayanağı olmadan, hiçbir isim veya hiçbir belge belirtilmeden masa başında uydurularak yazılmıştır.

Haberde Eyüp Belediyesi'nin 30 Bin TL'den, 500 Bin TL'ye kadar para cezası verdiği belirtiliyor. Para cezaları önceden Encümen kararları ile verilirken, İmar Yasasında yapılan değişiklikle bu cezaların kriterleri belirlenmiş olup, yapının metrekaresine, cinsine, göre verilmeye başlanmıştır. Tüm bu verilen para cezaları İmar Yasasına göre verilmekte olup, subjektif (kişisel) yaklaşımlar söz konusu değildir.

Başkanımız Remzi Aydın önderliğinde Eyüp İlçemizi kalkındırmak için elimizden gelen tüm mücadelemizi sergilerken, vatandaşımızın da mağdur olmaması için her şeyi yapmaktayız. Müteahhit firmaların, tatil günleri ve saatlerinde çalışmaması, gürültü ve görüntü kirliliği yapmaması, vatandaşın güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldırtmaktayız. Çevrenin kirlenmemesi, çevre düzenlemesinin bozulmaması ve inşaatların gerekli tedbir içinde yapılması için tüm gerekli önlemleri aldırtmaktayız. Bu konuda yaptığımız uygulamalarla çok şükür İstanbul'daki belediyeler içerisinde ön saflardayız. Yaptığımız uygulamalarla gurur duyuyoruz.

İnşaat yapan müteahhit firmalara, yolları işgal ettikleri, çevreyi kirlettikleri, vatandaşın can güvenliğini hiçe saydıkları için önlemler aldırttık. Hiçbir ilçede olmayan titizlikle denetimler yaptık. Göreve geldiğimizden beri önce insan dedik. Vatandaşımızın canını hiçe sayan ve gerekli önlemleri almayan bu firmalara cezalar verdik. Yaptırımlar uyguladık. Eyüp’te şehir şantiyeciliğini uygulamaya koyduk.

Ülkemize, şehrimize, ilçemize hizmet için icazet aldığımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 Büyük Türkiye hayali için canla, başla mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşamamıza rağmen, son 2 yıl içerisinde verdiğimiz ruhsat sayıları Eyüp Belediyesi tarihi rekorunu kırdı. (2016 yılı 1031 ruhsat) Eskiden ruhsat ve iskân almak için bütün belgeler hazırsa bile minimum 35 günü buluyordu. Artık bütün belgeler tamamsa 24 saat içerisinde ruhsat veya iskân verilmektedir. Bu hizmetimizle yine İstanbul'daki belediyeler içerisinde en önlerdeyiz.

Dilekçe veren vatandaşımız SMS ile tüm şeffaflıkla bütün süreçlerden haberdar oluyor. Bilgilendiriliyor.

Belediye Başkan Yardımcımız Cihat Kurt ise yıllık iznini kullanmakta olup son derece başarılı çalışmalarına devam etmektedir.

Vatandaşlarımızdan dilek ve temennimiz, 28 Şubat sürecinde hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan bir askeri yetkiliden alınan bilgiye göre diye başlayan tamamen uydurma ve algıya yönelik haberleri anımsatan bu habere itibar etmemeleridir.

Artık istediği gibi yolları işgal eden, istediği zaman ve istediği şekilde inşaat yapan uygulamalar son bulmuştur.

Eyüp Belediyesi her zaman vatandaşın yanında olmaya, yasal uygulamaları yapmaya devam edecektir.