Eyüp ilçe sınırları içerisinde elektrik kablolarının yer altına alınmasının ardından şimdi de enerji hatları yer altına alınıyor.

“154 KV Alibeyköy-İkitelli 1-2 Enerji İletim Hatlarının Vakıf Arazisi Üzerinden Kaldırılması” isimli projede yer alan mahalle ve sokaklardaki enerji hatlarının yeraltına alınmasıyla Eyüp’ün kentsel silueti daha da belirgin hale gelecek.

Akşemsettin, Çırçır ve Alibeyköy Mahallesi’nin belirli kısımlarını içine alan bu projeyle birlikte Yüksek Gerilim Hatlarının (154 KV enerji hatları) Eyüplü vatandaşlar için oluşturduğu tehlikeler en aza indirilmesi ve görüntü kirliliğinin ortadan kalkması planlanıyor.

Doğal afetlerden, depremlerden ve özellikle kış aylarında yağmur, kar, sel ve şiddetli fırtınadan kaynaklanan kazaları minimum seviyeye indirecek olan çalışma, yayalara ve araç trafiğine de büyük rahatlık sağlayacak.

Ayrıca, ilçe sakinleri açısından enerji hatlarının yerleşim alanları üzerinde olmasından kaynaklanan elektro manyetik alana maruz kalmasını da azaltacak olan bu çalışmayla Eyüp daha sağlıklı ve güvenilir bir görünüme kavuşacak.

Alibeyköy ve Alibeyköy-Küçükköy Yüksek Gerilim Hatlarının (154 KV enerji hatları) yer altına alınacak sokaklar;

Mareşal Fevzi çakmak Caddesi, İSKİ İsale Hattı Yolu, Öztürk Sokak, Bayramoğlu Sokak, Anıl Sokak, Şeker Ahmet Paşa Sokak, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Atatürk Caddesi, Güzel Yayla Caddesi, Kır Yokuşu Sokak, Kazasker Sokak, Gülçatı Sokak, Gülen Caddesi, Leylak Sokak, Serhat Sokak, Zambak Sokak, Ulubatlı Hasan Caddesi, Sevcan Sokak, Selimpaşa Sokak, Gürcan Sokak, Cihan Sokak, Cengiz Topel Caddesi, Oğuz Sokak, Derin Sokak, Elmas Sokak, Aytaç Sokak, Emek Sokak, Yalı Sokak, Alperen Caddesi.