Çocukların hayal dünyasını ve kelime hazinesini geliştiren, onlara okuma, anlatma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandıran, değerlerimizle harmanlanmış eğlenceli masallar, Eyüplüler için Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezinde dinleyicileriyle buluşuyor. İlk programın 16 Ekim Pazar günü yapıldığı Masal Ağacı'nda masalları sesli bir şekilde okuyan Ercüment Balakoğlu, aynı zamanda masal kahramnalaırnı da canlandırıyor.
Balakoğlu, anlattığı masallardaki kahramanların karakterlerini de çocuklara eğlenceli ve öğretici bir şekilde aktarıyor. Çocukarın daha 2 veya 3 yaşından itibaren internet oyunlarının bağımlısı olduğunu ve bu oyunların genellikle şiddet ve öfke aşıladığını dile getiren Balakoğlu, ailelerde yaşanan şiddet ve öfke patlamları çocukları ne derece etkiliyorsa çizgi filmler, animasyonlar ve diğer medya aygıtlarının da çocuklar üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Masalcı Dede Balakoğlu, "Ben masallarla çocuklara iyiyi, güzeli, doğruyu ve sevgiyi anlatmaya çalışıyorum. Çünkü çocuklara ne verirseniz gerçekten de onu alıyorlar. Bazıları az bazıları çok ama mutlaka büyük bir etkisi oluyor masalların. Masal dinleyen çocuklarla internetle büyüyen çocukları ayırmak hiç zor değil. Hayal dünyalarında, konuşmalarında ve davranışlarında bunu açıkca belli ediyorlar. Her masalın bir mesajı vardır ve ben bu mesaj üzerinden çocukların büyüme çağında onlara değerlerimizin alt yapısını sunmaya çalşıyorum fakat unutmamak lazım ki temeli atan ailelerdir." dedi.

MASAL, KARAKTER GELİŞİMİNDE ROL OYNUYOR
Çocukluğunda kendi ailesinin ve aile büyüklerinin masallarıyla büyüdüğünü bu yüzden masal anlatıcılığı yaptığı için mutlu olduğunu belirten Ercüment Balakoğlu konuşmasına şöyle sürdürdü: "Aileler hala çocukları okullara bırakmakla bir çok şeyin üstesinden geldiğini zannediyorlar. Öğretmenler kendilerini öğrencilerine ne kadar çok adarsa adasın ailenin verdiği eğitim ve karakter yapısı kadar etkili olamazlar. Dolayısıyla ben de masal anlatarak ailelerin kendi çocuklarına yapmadığı ya da yetersiz şartlarından dolayı yapamadığı bir eğitimi eğlenceli şekilde sunmaya çalışıyorum. Bizim karekter gelişimimizde önemli bir rol üstlenen masalları gücüm yettiğince büyük kitlelere ulaştırmak istiyorum."

45 DAKİKA SÜRÜYOR
Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen Masal Ağacı için, yerlere puf ve kilim koyularak ışıklandırmalar yapılıp mekan, masal konseptine ugun hale getiriliyor. 45 dakikalık masal süresi sonunda çocuklara sorular da soran Masalcı Dede Balakoğlu, çocukların masalları nasıl algıladığı ve masallardan ne anladıklarını da sorguluyor.
Masal kahramanlarının çocuklarda bıraktığı etkilerin yerinde keşfedileceği etkinlik, 2016-2017 kültür sezonu boyunca devam edecek. Kayıt ve bilgi için 444 30 00 numaralı telefona ulaşabilirsiniz.