Eyüp bölgesindeki vatandaşların işsizlik sorunuyla birikte nitelikli iş imkanlarına katkı yapmak amacıyla faaliyete geçen Eyüp Belediyesi İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, 2 yılda 28 bin 181 kişiye iş imkanı sundu. 2 yıl gibi kısa bir süre içinde Eyüp Belediyesi tarafından 867 kişi de iş sahibi oldu.

İşletmelerin ihtiyaçlarına ve kriterlerine uygun personellerin yetiştirilmesi ve yönlendirilmesini sağlayan İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, ayrıca gerekli eğitimlerle en uygun eşleştirmeyi sağlayarak istihdamın artmasını sağlıyor.

İŞKUR ve talepte bulunan firmalar ile birlikte koordinasyonlu şekilde çalışan İş ve Kariyer Geliştirme Biriminin 2014'te hayat bulduğunu söyleyen Başkan Remzi Aydın, başlattığı kurumsal çalışmanın vizyon, misyon ve kuruluş hikayesini şöyle anlattı:

”Göreve geldiğim günden beri yaptığımız araştırma ve çalışmalarda Eyüp'teki iş gücünün parçalı ve dağınık bir çizgide olduğunu gördük. Nitelik ve kalite hep 2'inci ya da 3'üncü sıralarda karşımıza çıkıyordu. Dolayısıyla yapmamız gereken şeyin öncelikle vatandaşımızın hangi işleri istediği, hang işleri yaptığı, hangi işlerde iyi olduğunu tespit etmek ve ardından da bu portföye göre bir alan oluşturmaya başlamaktı. Ve biz de Eyüplü vatandaşlarımızı bu şekilde yönlendirmeye başladık.

500'ÜN ÜZERİNDEKİ FİRMAYA ALAN AÇTIK

Şimdiye kadar 500'ün üzerinde firmanın yararlandığı İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olarak 2014'ten bu yana toplamda 28 bin 181 kişiye iş imkanı sundu. Kurulduğu günden bu yana firmaların talepleri doğrultusunda iş başvurusu yapan vatandaşları, Eyüp Belediyesi olarak nitelik ve alanlarına göre firmalara yönlendiriyoruz. İŞKUR başta omak üzere talepde bulunan her firma ile görüşmeler yapıp başvuru süreçlerini olumlu şekilde sonuçlandırmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Atılımcı bir faaliyet yürüten birimimiz böylelikle firmaların İnsan Kaynakları yükünü de azaltmış oluyor. Başvuru yapan vatandaşlarımızın öz geçmiş havuzundan ihtiyaç ve özelliklerine göre istihdam edilmesini sağlıyoruz. İŞKUR dışında internetteki ilan ve iş bulma sitelerini iş imkanı sunmada kaynak olarak kullanıyoruz.

KADINLARIMIZI MESLEK SAHİBİ YAPIYORUZ

Fakat biz bununla da yetinmiyoruz. Sertifikalı meslek edindirme kurslarımızdan Yaşlı ve Hasta Bakım Uzmanlığı Eğitimimizle kadınlarımıza hem meslek sahibi yapıyoruz hem de iş fırsatı açıyoruz. 3 ay uygulumalı 3 ay da teorik eğitim aldıktan sonra onları sağlık sektöründe birçok farklı alana yönlendriyoruz. Son olarak 12 kadınımıza yaşlı ve hasta bakım uzmanlığı eğitimi verildi. Sonrasında da 12 kadınımızı işe yerleştirdik.

YGS VE KPSS KURSU EĞİTİMLERİ VERİYORUZ

Üniversiteye ve memurluğa hazırlanan öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız için de YGS ve KPSS kursu eğitimi veriyoruz. Ayrıca üniverisite öğrencilerimize yönelik part-time iş imkanı sunuyoruz. Öğrencilerimize havaalanı projesi kapsamında Özel Güvenlik ve Sivil Havacılık eğitimleri verilerek orada yarı zamanlı çalışma imkanları tanıyoruz.

HEM BAŞKAN HEM DE GİRİŞİMCİ GİBİ ÇALIŞIYORUM

Bununla beraber özel olarak kendim bir girişimci gibi fabrika ve büyük şirketlerle iletişim halinde bulunmaktayım. Bunun ilk meyvesini bir iplik fabrikasına yönlendirdiğimiz 30 vatandaştan 26'sının işe kabul edilmesi oldu. Birimimiz faaliyete geçtiği ilk günden bugüne 28 bin 181 kişiye iş imkanı sunduk. Şu güne kadar da toplamda 867 kişiyi işe yerleştirdik."