Eyüp Meydanı'ndaki Milli İrade Nöbetlerinde her türlü siyasi görüşteki vatandaşın duygu ve düşüncelerini aktardığı anı defteri için Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Vatandaşların anı defterindeki duygu ve düşüncelerine baktığımzda vatanın bütünlüğü, terör örgütlerine fırsat verilmemesi ve müslüman coğrafyaların kardeşliği ortak söylem olarak göze çarpıyor. Bu defter, 15 Temmuz hain darbe girişiminin gelecek kuşaklara aktarılmasında belirleyici olacak. Bu girişime şahit olan vatandaşlarımızın yaşadıkları her şey tarihte yerini alacak." dedi.
Anı defterinde vatandaşların ortak düşünceleri arasında, "Allah birliğimizi bozmasın. Başkumandanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tarih unutmayacak. Şehitlerimizi, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve mücadeleyi asla unutmayacağız." ifadeleri yer alıyor.
Anı defterine paylaşılanlardan bazıları şöyle;
"TÜRKİYE, MÜSLÜMANLARIN UMUDU"
Balkan Coğrafyasındaki Müslüman Türkleri temsilen nöbetere katılan Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çeko:
"Anavatanımızın baki kalması için ve sivil iradeyle beraber şehitlerimizi anmak için buradayız. Makedon ve Balkan Coğrafyasındaki Türkleri, soydaşlarımızı, gönüldaşlarımızı temsilen bu coşkuya şahitlik ettik. Evlad-ı Fatihan için canını feda eden şehit kardeşlerimize vefa borcumuzu yerine getiriyoruz."
Fransa'daki gurbetçi Türklerden Ziya Yiğit:
"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Darbe girişimini milletçe nasıl durdurduysak mezhep ve ırk üzerinden çıkartılmak istenen kavgalara karşı da milletçe aynı duyarlılıkla cevap vereceğiz."
Almanya Frankfurt'ta yaşayan Türk vatandaşı Muammer İkbal:
"Pazar günü yaklaşık 18:30 gibi çalıştığım iş yerinin yanındaki büronun mutfağında yemek yemeğe gittim. Mutfaktaki bir işçi ile selamlaştım. Bunun sıradan bir selam olduğunu zannediyordum fakat o bana hemen "Türkiye'de durumlar nasıl" diye sordu. Ben de çok şükür, Cuma gecesinden daha iyi dedim. Ardından "Ben Afganistanlıyım. Bizim ülkedeki durumları biliyorsun. Cuma gecesi Türkiye için çok üzüldüm ve ağladım. Çünkü Türkiye Müslümanların umudu. Recep Tayyip Erdoğan bizim de umudumuz. İnşallah daha iyi olur."