Gerek kalabalık aileler, gerekse de arkadaş grupları tatil için otel ve pansiyonlardan ziyade daha rahat ve ekonomik olduğu için kiralık villa arayışı öne çıkan yazlık tercihlerinden oluyor. Türkiye’nin tüm tatil bölgelerinde kiralık yazlıklar bulunurken kiralama işlemlerinde mağduriyet yaşamamak için aşağıdaki maddelere dikkat etmelisiniz.

  1. Profesyonel kurumlar ile çalışın

Seçtiğiniz tatil bölgelerinden yazlık kiralamak için profesyonel ve güvenilir kurumları tercih edin. Yazlık almak istediğiniz bölgeyi daha önce tespit ettikten sonra görüşmelerinizde size gerek bölge, gerekse de yazlık hakkında en detaylı bilgiyi veren kurumlar ile çalışın. Yazlık alacağınız bölgede hizmet vermekte olan emlak kuruluşlarını internet üzerinden araştırın ve daha önce bu kurumlardan işlem yapanların yorumlarını dikkate alın.

  1. Lokasyon ile ilgili detaylı bilgi alın

Tatil bölgelerinde yer almakta olan kiralık yazlıkların tamamında neredeyse denize sıfır özelliği yer almaktadır. Ancak bu konuda daha önce binlerce kişi mağduriyet yaşamıştır. Bu yüzden görüşeceğiniz emlak firmasından kiralamak istediğiniz yazlığın tüm lokasyon bilgilerini detaylı bir şekilde edinin. Kiralayacağınız yazlığın çevresi hakkında detaylı bilgi almak için var olan alışveriş merkezlerini, sosyal tesisleri ve ulaşım konusunda bilgiler edinin.

  1. Fotoğraflara aldanmayın

Fotoğraflar üzerinde her türlü değişikliğin gerçekleştirilebileceği materyallerdir. Kiralamak istediğiniz yazlık evin emlak firması tarafından gönderilen fotoğrafları ile yetinmeyin. Öncelikle emlak firmasından evin hem içini, hem de çevresini kapsayan bir video hazırlamasını isteyin. Canlı görüntü ev hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Farklı bir yöntem olarak internet üzerinden canlı harita sistemlerini kullanarak yazlık evin çevresi hakkında detaylı görüntülere ulaşabilirsiniz.

  1. Ücretin tamamını yatırmayın

Kiralama işlemlerinde yazlık konutun tüm ücretini banka hesabına direkt olarak yatırmayın. Daha önce sorunlar yaşandığı için bu şekilde ısrarcı olan emlak firmaları ile çalışmamayı tercih edin. Bunun yerine anlaşma gereği yazlık konut kirasının bir miktarını banka üzerinden ödeyin ve açıklama bölümüne muhakkak detayını belirtin.