Daha önce iPhone 8"in tasarımı, yüz tanıma özelliği, kablosuz şarj özelliği, akıllı kamera özelliği, 60 FPS 4K video kaydı gibi birçok şey, sızdırılan HomePod yazılımın kodları ile birlikte ortaya çıkmıştı. Yazılımı inceleyen geliştiriciler her gün başka bir detaya ulaşıyorlar.

Geliştirici Steven Troughton-Smith, HomePod yazılımında yer alan iPhone 8"in sanal ana ekran tuşu hakkındaki ayrıntıları açıkladı. Ona göre ana ekran tuşu yeniden boyutladırılabilir ve gizlenebilir bir tuş olacak.

iPhone 8 ana ekran tuşu nasıl olacak?

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo"un uzun süre önce ortaya attığı iPhone 8"de fonksiyon alanı olacak iddiası HomePod yazılımı ile birlikte doğrulanmış oldu. Kuo, 5.8 inçlik ekranın 5.15 inçlik bölümü dışında kalan kısmının fonksiyon alanı olacağını iddia etmişti. Troughton-Smith, bu alanın detaylarını açıkladı.



Troughton-Smith, fonksiyon alanı içinde yer alacak olan sanal ana ekran tuşunun ihtiyaca göre genişletebileceğini, küçültülebileceğini ve gizlenebileceğini söylüyor. Bu alanın rengini özelleştirebilme ile ilgili bir kanıta rastlamayan geliştirici, alanının herhangi bir arka plan ve renklerle aynı kontrasta sahip olacağını düşünüyor.

Geliştirici işlev alanının uygulamaların bir bölümü olabileceğine dair bulguya rastlamadı. Bu, Apple"ın ekranı bütün olarak kullanmak istediğini gösteriyor. Troughton-Smith, tam ekran video oynatıldığında ana ekran tuşu kontrollerinin gizleneceğini belirtiyor.



Troughton-Smith, iPhone 8"de durum çubuğunun görseldeki gibi olacağını teyit etti. Daha önce Forbes tarafından yayınlanan iPhone 8 konseptinde olduğu gibi üst tarafta kamera ve sensörlerin bulunduğu alanın dışında kalan ekranın bölümlerinde bağlantı gücü ve pil göstergesi yer alacak.