Yıllardır sınavlara girmiş, öğrencilerinden dolayı birçok sınavı takip etmiş bir öğretmen olarak sizlere vereceğim yöntemle, tercihlerinizi daha güvenilir bir şekilde yapacağınızı düşünüyorum.
 
Öncelikle şunu bilmelisiniz, sizin için 2 önemli bilgi var:
İstediğiniz okula geçen yıl en son sırada giren öğrencinin sıralaması. Sizin bu yılki sıralamanız.
(Geçen yıl kontenjanlar arttığı için bu sıralama da doğru sonuçlar vermedi. Bu yıl bildiğimiz kadarıyla kontenjanlarda değişiklik yok.)

Bunu bir örnekle açıklayalım.
Girmek istediğiniz liseye geçen yıl son giren öğrencinin sıralaması 83.456 olsun. Sizin sıralamanız bundan iyi ise, mesela 82.587 ise, bu liseye büyük ihtimalle gireceksiniz demektir. Sıralamanız bundan kötü ise, mesela 86235 ise, bu liseye girme ihtimaliniz biraz güçleşir.
 
Peki, sıralamalara nasıl ulaşabilirsiniz?
 
Yazının Devamı İçin TIKLAYINIZ!


Boğaziçililer Eğitim Danışmanlık Merkezi (BEDAM) olarak 2006-2009 yılları arasında yürüttüğümüz eğitim ve danışmanlık hizmetlerimize, 2009 yılından beri EvDers olarak devam ediyoruz.

Alanlarında uzman Boğaziçi Üniversitesi mezunu eğitimcilerimizle, okul derslerinde ve ödevlerinde çocuklarınıza yardımcı olmak amacıyla evinize geliyoruz.

Tamamı özel ders ve/veya öğretmenlik tecrübesine sahip Boğaziçi Üniversitesi Mezunlarıyız.
Alanlarında uzman Boğaziçi Üniversitesi mezunu eğitimcilerimizle, okul dersleri ve merkezi sınavlarda çocuklarınıza yardımcı olmak amacıyla evinize geliyoruz.

Ev Ders sistemini yakından tanımak için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Web: www.bogazicievders.com
E-mail: [email protected]
Gsm: 0505 995 3377 (0505 995 DERS)