Temel atma töreni, Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Eyüp İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Ferit Meriçten Ortaokulu Modern Eğitim Anlayışıyla Çağdaş Nesiller Yetiştirecek Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten’in çağdaş nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla yapımını başlattığı ‘Ferit Meriçten Ortaokulu’nun temel atma töreni geniş kapsamlı bir protokol katılımı ile gerçekleştirildi. Ferko’nun, gelecek nesilleri modern eğitim anlayışıyla buluşturmak üzere İstanbul Eyüp İlçesine bağlı Göktürk’te yapımına başladığı Ferit Meriçten Ortaokulu’nun temel atma töreni, Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Eyüp İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Temel atma töreninde konuşma yapan Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, uzun zamandır hayalini kurduğu okul projesini, 20 yıldır yaşadığı ve evi gibi gördüğü Göktürk’e armağan etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. Meriçten; “Bugün ilk adımlarına şahit olduğunuz, dedemin ismini taşıyan Ferit Meriçten Ortaokulu, eğitim ihtiyacı kadar gerekli olduğuna inandığımız fiziki ortam ve sosyal olanakları da çocuklarımıza sağlayacaktır” dedi.

27 Milyon TL’lik yatırım ile hayata geçirilen okul, 12.259 metrekare inşaat alanına sahip. İkisi bodrum katı olmak üzere 6 kattan oluşacak okulun her biri 30 öğrenciye eğitim verebilecek toplam 32 dersliği, kimya ve fen laboratuvarları, bin metrekareyi aşan genişlikteki çok amaçlı spor salonu, soyunma odaları, açık basketbol ve voleybol sahaları, hentbol salonu ve özel otoparkı bulunacak. Ferit Meriçten Ortaokulu, 8,5 şiddetinde depreme dayanıklı statik projesi, Göktürk’ün yağışlı bir bölge olmasından dolayı yapılan altyapı ve drenajları ile öğrenciler için güvenli bir eğitim yuvası olmayı vadediyor. Çeyrek asırdır geliştirdiği projelerinde kaliteli inşaat kavramı ile özdeşleşen Ferko, Ferit Meriçten Ortaokulu ile aynı koşulları geleceğimizin güvencesi çocukların hizmetine sunmayı amaçlıyor. Ferit Meriçten Ortaokulu, 2017-2018 eğitim döneminde kapılarını eğitime açacak.