Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yaklaşık 18 milyon öğrenci ders başı yaptı. Eyüp’te de yeni dönemin başlamasıyla ilgili olarak düzenlenen törene Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı. Başkan Aydın, öğrencilere destek için hazırlanan kırtasiye çeklerini de törende bizzat dağıttı. Eyüp’te bu yıl, tam 44 bin öğrenci kırtasiye desteğinden yararlanacak.

Eyüp Şehit Öğretmenler Ortaokulu’nda düzenlenen törenle yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaklaşık 60 bin öğrencinin ders başı yaptığı Eyüp’te, Başkan Remzi Aydın, öğrencilere ve kırtasiyeci esnafına yönelik destek amacıyla hazırlanan kırtasiye çeklerini de öğrencilere bizzat dağıttı. Konuşmasında kırtasiye desteğinin ilçeye önemine de değinen Başkan Aydın, “Kırtasiye desteğimiz çok önemli bir proje. Bu yıl yaklaşık 44 bin öğrenciye destek veriyoruz. Bu çalışma sadece öğrenciye, veliye değil kırtasiyeci esnafına da destek. İlçemizdeki ekonomiye bir dinamizm getiren bir destek” dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın konuşmasında, “Sizlerden enerji aldıkça enerji doluyoruz. Bazı öğrenciler okul başlasın. Bazısı tatil uzasın ister. Ben de tatil uzasın diyenlerdendim. Fakat okul boyunca aldığınız eğitimlerin, okul sonrası yaşantıda ne kadar önemli olduğunu öğreneceksiniz” diye konuştu. Eyüp'te iyi ve başarılı bir eğitim kadrosu olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, “Yarının kaymakamları, belediye başkanları Eyüp'ten çıkacak. Buna inanıyorum. Okullarımıza yönelik hizmetlerimiz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi artarak devam edecek. Okullarımız temiz kalmaya devam edecek. Tüm okulları belediye olarak temizliyoruz. Boyalarını yapıyoruz. Özellikle kültürel ve sosyal etkinliklere de hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

EĞİTİM SEVDALISI BAŞKAN
Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü de yaptığı konuşmasında Eyüp Belediyesi’nin ve Başkan Remzi Aydın’ın eğitime ve gençlere verdiği desteğe teşekkür ederek, “Sayın Başkanımız okullarımızın badana boya ve tamiratlarını gerçekleştirdi. Bunun yanında her okulumuz tek tek temizlendi ve her okulumuza temizlik personeli verdiler. Bunların yanında başarılı gençlerimize yurtiçi yurt dışı geziler düzenleyen eğitim sevdalısı Remzi Aydın'a teşekkür ediyorum” diye konuştu.